detector.media
11.11.2021 08:23
Зеленський привітав Прямий та 5 канал зі «здобуттям реальної незалежності»
Зеленський привітав Прямий та 5 канал зі «здобуттям реальної незалежності»
Медійники, журналісти, громадські діячі та народні депутати створили медіахолдинг «Вільні Медіа», який нібито придбав у Порошенка 100% корпоративних прав Прямого та 5 каналу.

Президент України Володимир Зеленський привітав Прямий канал та 5 канал зі «здобуттям реальної незалежності». Про це йдеться у зверненні глави держави.

«Дехто говорив, що насправді закон [про олігархів] – пустушка, фікція і не працюватиме. Деякі – це один відомий політик-олігарх. Попри всі його слова, я щиро дякую йому! Те, що закон працює, у перший же день після ухвалення, довів саме цей політик-олігарх, переконуючи всіх у тому, що він лише політик, він мужньо втратив частинку себе та своїх медіаактивів. Я щиро вітаю колективи двох інформаційних телеканалів, які здобули реальну незалежність, зможуть нарешті казати людям правду та вільно працювати під керівництвом нових, незаангажованих та незалежних власників – це народні депутати з партії цього політика-олігарха», – сказав Зеленський.

5 листопада медійники, журналісти, громадські діячі та народні депутати створили новий медіахолдинг «Вільні Медіа», який придбав у Порошенка 100% корпоративних прав каналу Прямий та 5 каналу. Причиною створення медіахолдингу був названий антиолігархічний закон, який підписав 5 листопада президент Володимир Зеленський.

Відповідно до вимог антикорупційного законодавства, нардепи передали свої акції в управління трудовим колективам мовників, які і стали «найбільшим акціонером».

«Вільні Медіа» стверджують, що Порошенко та підконтрольні йому структури не мають права власності на корпоративні права відповідних телеканалів.

Фото: gettyimages.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY