Зеленський скликає засідання РНБО на 10 листопада

Зеленський скликає засідання РНБО на 10 листопада

9 Листопада 2021
1601
9 Листопада 2021
18:31

Зеленський скликає засідання РНБО на 10 листопада

1601
Воно відбудеться в Києві о 15:00.
Зеленський скликає засідання РНБО на 10 листопада
Зеленський скликає засідання РНБО на 10 листопада

Президент України Володимир Зеленський доручив секретарю Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексію Данілову скликати засідання РНБО на завтра, 10 листопада.

Воно відбудеться в Києві о 15:00 в Офісі президента. 

«Всі члени РНБО України поінформовані про дату, час та місце проведення засідання», – йдеться у повідомленні. 

У лютому-серпні 2021 року на засіданнях РНБО України було ухвалено низку резонансних рішень, покликаних забезпечити інформаційну безпеку України.  

Читайте також: 

2 лютого РНБО схвалила рішення про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років, передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

23 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій щодо російських силовиків та низки пропагандистських сайтів РФ.

18 червня РНБО запровадила персональні санкції проти олігарха та медіавласника Дмитра Фірташа, а також бізнесмена Павла Фукса. 

Санкції проти Фірташа запроваджені через його участь у титановому бізнесі та через постачання сировини на військові підприємства Росії. Через міжнародну групу компаній Group DF Фірташ контролює медіагрупу «Inter Media Group» (до складу якої входить зокрема телеканал «Інтер»). 

20 серпня РНБО запровадила персональні санкції проти позафракційного нардепа Андрія Деркача, з яким пов'язанане ТОВ «Ера-медіа». Деркач вже знаходиться під санкціями США.

Також Радбез запровадив санкції проти засновника й головреда онлайн-видання Strana.ua Ігоря Гужви, проросійського блогера Анатолія Шарія та його дружини Ольги Шарій.  

Фото: president.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1601
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду