Рахманін розкритикував телеканал «Дом»: «Там немає картинки, це відпрацювання грошей»

Рахманін розкритикував телеканал «Дом»: «Там немає картинки, це відпрацювання грошей»

2 Листопада 2021
2138
2 Листопада 2021
11:37

Рахманін розкритикував телеканал «Дом»: «Там немає картинки, це відпрацювання грошей»

2138
Народний депутат вважає, що телеканал «Дом» орієнтований не на зовнішній, а на внутрішній сегмент.
Рахманін розкритикував телеканал «Дом»: «Там немає картинки, це відпрацювання грошей»
Рахманін розкритикував телеканал «Дом»: «Там немає картинки, це відпрацювання грошей»

Народний депутат із фракції «Голос» Сергій Рахманін сказав, що телеканал «Дом» переконує не того, хто живе на окупованій території чи в Росії, а власне українців. Таке враження, що він спрямований на внутрішній сегмент. На його думку, мовлення там «нецікаве» і немає картинки.

Про це він сказав першого листопада під час токшоу «Зворотний відлік» на Суспільному, тема випуску якого була присвячена російській пропаганді та антивакцинаторським настроям.

На думку Сергія Рахманіна, немає нічого кращого, ніж на пропаганду відповідати контрпропагандою. Він вважає, що найкращою відповіддю на пропаганду у телеграм-каналі було б створення відповідного телеграм-каналу, на ютуб-канал – аналогічного ютуб-каналу.

Він розповів, що був спостерігачем на президентських виборах в Узбекистані, що проходили 24 жовтня, і на позачергових парламентських виборах у Молдові, які відбулися в липні.

«Коли я  там вмикав телевізор, то на мене валилася величезна кількість російських каналів або так званих місцевих дочок російських каналів. По-перше, там було про Україну на третину, а по-друге, це було масштабно і ґрунтовно. Після цього я подивився, як працює канал "Дом", і не зрозумів, на що йдуть гроші платників податків. Якщо уже вирішили обирати цей метод як засіб боротьби, то давайте використовувати його ефективно», – зазначив Сергій Рахманін.

Народний депутат пояснив, у чому полягає неефективність роботи телеканалу «Дом». В Узбекистані на виборчій дільниці його найчастіше запитували: чи в Україні ще досі триває війна (питали ті, хто не дуже часто дивиться телебачення) і «Чого ви воюєте, ви ж братні народи?» (найбільш поширене запитання).

«Вони живуть у контексті російської телекартинки, але в чому нюанс, це не картинка, побудована винятково на пропаганді, це інформаційний канал або псевдоінформаційний, який їм розказує все на світі, про все, що завгодно, і туди, куди треба, ти вставляєш певний акцент, нюанс. А канал "Дом" побудований не на зовнішній, а таке враження, що на внутрішній сегмент. Вони переконують не того, хто живе на окупованій території чи в Росії, таке враження, що він спрямований на українців, тому що подається контент зрозумілий тому, хто тут живе», – зазначив Сергій Рахманін.

На його думку, мовлення «Дому» «абсолютно нецікаве», «воно не б’є, там немає інформаційної картинки».

«Там є фактично намагання відпрацювати певну тезу, певний меседж. Написали, наприклад, без негативної конотації якийсь темник – і людина його відпрацьовує. Це не мистецтво, не технологія. Це відпрацювання грошей. Так не працює», – вважає народний депутат.

Як писав «Детектор медіа», 1 березня 2020 року державний телеканал «Дом» почав супутникове мовлення на окуповані Росією території України. Він створений на базі каналу іномовлення UATV. Пізніше генеральна директорка каналу Юлія Островська сказала, що телеканал «Дом» не сегментує контент за територіальним принципом, тому цільова аудиторія телеканалу широко розгалужена на всій території України. Наразі можна констатувати, що телеканал «Дом» фактично став всеукраїнським російськомовним державним телеканалом. Дивитись його на вільних територіях України можна через супутник та в інтернеті.

Нагадаємо, «Дом» витратив на рекламу по всій Україні понад 30 млн гривень і став всеукраїнським.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2138
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду