Володимира Скачка заочно судитимуть за посягання на територіальну цілісність України

Володимира Скачка заочно судитимуть за посягання на територіальну цілісність України

21 Жовтня 2021
6137
21 Жовтня 2021
09:08

Володимира Скачка заочно судитимуть за посягання на територіальну цілісність України

6137
Наразі він живе в Росії та виступає на місцевому телебаченні з підтримкою наративів російської пропаганди.
Володимира Скачка заочно судитимуть за посягання на територіальну цілісність України
Володимира Скачка заочно судитимуть за посягання на територіальну цілісність України

Відомого своїми антиукраїнськими заявами проросійського пропагандиста Володимира Скачка заочно судитимуть в Україні за посягання на територіальну цілісність держави. Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя.

У прокуратурі не називають імені обвинуваченого, однак розмістили скріншот російської програми із заблюреним обличчям, який можна порівняти з оригіналом, де зображений Володимир Скачко.

Обвинувальний акт стосовно Скачка, який має громадянство України, направлено до суду. Йому інкримінують ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинене повторно за попередньою змовою осіб, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі). Журналісту загрожує до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування встановило, що Скачко писав пропагандистські, антиукраїнські статті на замовлення керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, який отримував замовлення від РФ.

За висновками судово-лінгвістичних експертиз, у публікаціях є заклики та гасла щодо з’єднання з Росією, а Крим розглядається як нібито суб’єкт РФ.

Окрім цього, за даними слідства, Скачко виступав у ЗМІ з тезами, які розпалювали ворожнечу між мешканцями різних регіонів України. 

Нагадаємо, з 2000 року Володимир Скачко був головним редактором щотижневої газети «Київський телеграф». У 2014 році вона закрилась. Пізніше він створив сайт «Антифашист» і став писати матеріали для «РИА Новости Украина» та проросійських ресурсів. У своїх статтях він критикував українську владу і заперечував окупацію Криму Росією.

Скачко також неодноразово виступав у політичному токшоу на каналі «Росія 1». У листопаді 2018 року журналіста внесли до бази сайту «Миротворець».

5 березня 2018 року прокуратура повідомила Володимиру Скачку про підозру в сепаратизмі.

Під час обшуку у нього вдома правоохоронці було виявили низку матеріалів антиукраїнської спрямованості, які з 2014 року поширювалися в ЗМІ. Крім того, оперативники вилучили у нього низку предметів з символікою РФ, яка пропагує окупацію Криму.

У квітні 2019-го Скачка оголосили в розшук.

Фото: ua.news

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6137
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду