detector.media
12.10.2021 16:27
Україна приєдналася до програми ЄС «Креативна Європа»
Україна приєдналася до програми ЄС «Креативна Європа»
Зокрема, «Креативна Європа» здійснює підтримку сектору новинних ЗМІ через промоцію медіаграмотності та якісної журналістики.

У вівторок, 12 жовтня, Україна та Євросоюз підписали угоду про участь у програмі ЄС «Креативна Європа», яка охоплює співпрацю у сфері культури та медіаграмотності. Підписання угоди відбулось в межах саміту «Україна-ЄС».

Як повідомляє пресслужба ОП, бюджет програми становить 2,4 млрд євро, вона реалізується за трьома напрямами: культура, медіа та міжсекторальна взаємодія.

У межах цих напрямів надається підтримка секторам культурних і креативних індустрій, проєктам міжнародної співпраці, професійним мережам, платформам для промоції європейських митців і робіт, мобільності митців і професіоналів у галузі культури, а також у сфері книговидавництва та літературних перекладів.

Також «Креативна Європа» здійснює підтримку сектору новинних ЗМІ через промоцію медіаграмотності, якісної журналістики, свободи слова та плюралізму.

«Програма має на меті підтримку розвитку та поширення аудіовізуальних творів через інноваційні інструменти і бізнес-моделі, кінофестивалі, дистрибуцію європейських фільмів, девелопмент проектів, ТБ- і онлайн-контент», – повідомили в ОП.

Від України документ підписала віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, від ЄС – високий представник із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY