Наріман Алієв працює над новим повнометражним фільмом «Орталан»

Наріман Алієв працює над новим повнометражним фільмом «Орталан»

29 Вересня 2021
1542
29 Вересня 2021
10:35

Наріман Алієв працює над новим повнометражним фільмом «Орталан»

1542
Це історична драма, події якої розгортаються під час депортації кримськотатарського народу в 1944 році.
Наріман Алієв працює над новим повнометражним фільмом «Орталан»
Наріман Алієв працює над новим повнометражним фільмом «Орталан»

Режисер Наріман Алієв почав роботу над повнометражним фільмом — Ortalan («Орталан»), про що повідомляється пресрелізом.

Події фільму розгортаються під час депортації кримськотатарського народу в 1944 році. Головний герой — юнак Ісмаїл, який повертається з гір до рідного села Орталан, та знаходить його порожнім. Він вирушає на пошуки своєї сім’ї та відповідей. 

«Орталан — назва селища, звідки в 1944 році була депортована моя бабуся Гульсум; воно має для мене особисте значення. Немає жодної кримськотатарської сім'ї, яку не зачепило б це лихо. Моя задача — через історію одного хлопчика розповісти історію трагедії цілого народу, який в один день зник зі своєї батьківщини», — пояснює Наріман Алієв. 

Проєкт став одним із переможців 17-го конкурсного відбору Держкіно. Його також було відібрано до участі у європейському кіноринку Connecting Cottbus Німеччині у листопаді 2021 року. Зйомки заплановано на травень-серпень 2022-го, а прем'єру — на 2023 рік.

Нагадаємо, українська прем'єра повнометражного дебюту Нарімана Алієва, стрічки «Додому», відбулася на 10-му Одеському кінофестивалі, де фільм був представлений у Міжнародній конкурсній програмі та взяв гран-прі фестивалю. Світова прем'єра відбулася в травні 2019 року в Каннах у межах конкурсної програми «Особливий погляд». У липні 2020 року «Додому» став найкращим фільмом Міжнародного кінофестивалю в Бухаресті (BIFF) та найкращим іноземним фільмом у Стамбулі. У жовтні 2020-го стрічка отримала три премії кінокритиків «Кіноколо».

Фото: пресслужба

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1542
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду