Український режисер Алієв став членом Європейської кіноакадемії

Український режисер Алієв став членом Європейської кіноакадемії

4 Червня 2019
2053
4 Червня 2019
17:30

Український режисер Алієв став членом Європейської кіноакадемії

2053
Український режисер Наріман Алієв став членом Європейської кіноакадемії.
Український режисер Алієв став членом Європейської кіноакадемії
Український режисер Алієв став членом Європейської кіноакадемії

Про це повідомляється на сторінці Держкіно в Facebook.

Режисерським дебютом пана Алієва у повному метрі став фільм «Додому», також у його творчому доробку – робота над короткометражними фільмами трилогії «Кримські історії».

Зазначається, що Наріман Алієв став 40 українським кінематографістом серед європейських кіноакадеміків.

Нагадаємо, станом на сьогодні до Європейської кіноакадемії входять режисери: Роман Балаян, Мирослав Слабошпицький, Дмитро Томашпольський, Валентин Васянович, Олена Дем'яненко, Марина Горбач, Олена Фетисова, Марися Нікітюк, Павло Остріков, Єлизавета Сміт, Дмитро Сухолиткий-Собчук, Тарас Томенко, Олег Борщевський; продюсери Єгор Олесов, Ія Мислицька, Олена Слабошпицька, Андрій Єрмак, Ольга Журженко, Олексій Москаленко, Сергій Лавренюк, Юрій Мінзянов, Влад Ряшин, Ігор Савиченко та Наріман Алієв; акторка Катерина Молчанова; сценарист Андрій Курков; художники-постановники Влад Одуденко, Кирило Шувалов; композитори Антон Байбаков, Тимур Полянський; звукорежисер Сергій Степанський; режисер монтажу Павло Залесов; костюмери Олена Гресь, Надія Кудрявцева; гример Віталій Скопелідіс; дистриб'ютор Денис Іванов (компанія «Артхаус Трафік»), директор кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі, арт-директор Одеського міжнародного кінофестивалю Алік Шпилюк, генеральная продюсерка ОМКФ Юлія Сінькевич, директор кінотеатрів Boomer і «Магнат» Сергій Зленко.

Крім того, членами Європейської кіноакадемії є Сергій Лозниця та Олена Єршова, які представляють Німеччину і Туреччину відповідно.

Як писав «Детектор медіа», «Додому» – повнометражний дебют українського режисера Нарімана Алієва. За сюжетом, батько (Ахтем Сеітаблаєв) з молодшим сином їдуть в окупований Крим ховати старшого, який загинув під час війни на Донбасі. Стрічка брала участь у конкурсі кінопроектів патріотичного спрямування Міністерства культури та стала одним із його переможців. Стрічку також відібирали до конкурсної програми «Особливий погляд» 72-го Каннського кінофестивалю.

Фото: Держкіно 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2053
Читайте також
15.07.2019 19:34
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
3 853
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду