detector.media
29.09.2021 10:35
Наріман Алієв працює над новим повнометражним фільмом «Орталан»
Наріман Алієв працює над новим повнометражним фільмом «Орталан»
Це історична драма, події якої розгортаються під час депортації кримськотатарського народу в 1944 році.

Режисер Наріман Алієв почав роботу над повнометражним фільмом — Ortalan («Орталан»), про що повідомляється пресрелізом.

Події фільму розгортаються під час депортації кримськотатарського народу в 1944 році. Головний герой — юнак Ісмаїл, який повертається з гір до рідного села Орталан, та знаходить його порожнім. Він вирушає на пошуки своєї сім’ї та відповідей. 

«Орталан — назва селища, звідки в 1944 році була депортована моя бабуся Гульсум; воно має для мене особисте значення. Немає жодної кримськотатарської сім'ї, яку не зачепило б це лихо. Моя задача — через історію одного хлопчика розповісти історію трагедії цілого народу, який в один день зник зі своєї батьківщини», — пояснює Наріман Алієв. 

Проєкт став одним із переможців 17-го конкурсного відбору Держкіно. Його також було відібрано до участі у європейському кіноринку Connecting Cottbus Німеччині у листопаді 2021 року. Зйомки заплановано на травень-серпень 2022-го, а прем'єру — на 2023 рік.

Нагадаємо, українська прем'єра повнометражного дебюту Нарімана Алієва, стрічки «Додому», відбулася на 10-му Одеському кінофестивалі, де фільм був представлений у Міжнародній конкурсній програмі та взяв гран-прі фестивалю. Світова прем'єра відбулася в травні 2019 року в Каннах у межах конкурсної програми «Особливий погляд». У липні 2020 року «Додому» став найкращим фільмом Міжнародного кінофестивалю в Бухаресті (BIFF) та найкращим іноземним фільмом у Стамбулі. У жовтні 2020-го стрічка отримала три премії кінокритиків «Кіноколо».

Фото: пресслужба

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY