Білий дім переніс зустріч Зеленського та Байдена на 1 вересня

Білий дім переніс зустріч Зеленського та Байдена на 1 вересня

30 Серпня 2021
2431
30 Серпня 2021
10:19

Білий дім переніс зустріч Зеленського та Байдена на 1 вересня

2431
Дату прийому Володимира Зеленського в Білому домі переносять вже вдруге.
Білий дім переніс зустріч Зеленського та Байдена на 1 вересня
Білий дім переніс зустріч Зеленського та Байдена на 1 вересня

Зустріч президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена перенесли на 1 вересня, повідомляє українська служба «Голосу Америки» з посиланням на Білий дім.

«Цей візит підтвердить непохитну підтримку США українського суверенітету та територіальної цілісності перед обличчям тривалої російської агресії на Донбасі та Криму, нашу тісну співпрацю в енергетичній безпеці, і нашу підтримку зусиль президента Зеленського в боротьбі з корупцією, а також впровадження реформ, заснованих на спільних демократичних цінностях», – повідомили в Білому домі.

Дату прийому Володимира Зеленського в Білому домі переносять вже вдруге – спочатку зустріч із президентом Байденом мала відбутись 30 серпня, однак згодом дату змінили на 31 серпня. За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, тоді це відбулось «у зв'язку з розширенням програми візиту».

Посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що Володимир Зеленський перебуватиме у Вашингтоні два дні: 31 серпня і 1 вересня. 

Раніше МЗС України повідомляло, що порядок денний візиту передбачатиме низку заходів у Вашингтоні та штаті Каліфорнія. Зокрема, Зеленський планував зустрітися з підприємцем Ілоном Маском та генеральним директором компанії Apple Тімом Куком.

Речник президента Зеленського Сергій Никифоров у коментарі «Детектору медіа» зауважив, що ймовірність пресконференції за підсумками перемови двох лідерів висока. 

Попередній візит Зеленського до США відбувся у вересні 2019 року. Тоді президент України провів перемовини з тодішнім очільником Білого дому Дональдом Трампом.

Повідомлення про чергове перенесення зустрічі Байдена та Зеленського з'явилось на тлі загострення ситуації в Афганістані, де після виведення військ США владу захопили таліби. 

26 серпня у результаті серії терактів в аеропорту Кабулу (де відбувається евакуація населення) загинули близько 200 осіб, в тому числі, 13 американських військових. Відповідальність за теракт на себе взяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава». Президент Байден наказав атакувати об'єкти ІДІЛ та знищити їх лідерів.

Колаж: «Детектор медіа» (Flickr: Gage Skidmore/Офіс президента України)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2431
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду