detector.media
30.08.2021 10:19
Білий дім переніс зустріч Зеленського та Байдена на 1 вересня
Білий дім переніс зустріч Зеленського та Байдена на 1 вересня
Дату прийому Володимира Зеленського в Білому домі переносять вже вдруге.

Зустріч президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена перенесли на 1 вересня, повідомляє українська служба «Голосу Америки» з посиланням на Білий дім.

«Цей візит підтвердить непохитну підтримку США українського суверенітету та територіальної цілісності перед обличчям тривалої російської агресії на Донбасі та Криму, нашу тісну співпрацю в енергетичній безпеці, і нашу підтримку зусиль президента Зеленського в боротьбі з корупцією, а також впровадження реформ, заснованих на спільних демократичних цінностях», – повідомили в Білому домі.

Дату прийому Володимира Зеленського в Білому домі переносять вже вдруге – спочатку зустріч із президентом Байденом мала відбутись 30 серпня, однак згодом дату змінили на 31 серпня. За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, тоді це відбулось «у зв'язку з розширенням програми візиту».

Посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що Володимир Зеленський перебуватиме у Вашингтоні два дні: 31 серпня і 1 вересня. 

Раніше МЗС України повідомляло, що порядок денний візиту передбачатиме низку заходів у Вашингтоні та штаті Каліфорнія. Зокрема, Зеленський планував зустрітися з підприємцем Ілоном Маском та генеральним директором компанії Apple Тімом Куком.

Речник президента Зеленського Сергій Никифоров у коментарі «Детектору медіа» зауважив, що ймовірність пресконференції за підсумками перемови двох лідерів висока. 

Попередній візит Зеленського до США відбувся у вересні 2019 року. Тоді президент України провів перемовини з тодішнім очільником Білого дому Дональдом Трампом.

Повідомлення про чергове перенесення зустрічі Байдена та Зеленського з'явилось на тлі загострення ситуації в Афганістані, де після виведення військ США владу захопили таліби. 

26 серпня у результаті серії терактів в аеропорту Кабулу (де відбувається евакуація населення) загинули близько 200 осіб, в тому числі, 13 американських військових. Відповідальність за теракт на себе взяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава». Президент Байден наказав атакувати об'єкти ІДІЛ та знищити їх лідерів.

Колаж: «Детектор медіа» (Flickr: Gage Skidmore/Офіс президента України)

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY