Поліція Гондурасу впіймала наркоторговця через тікток його дружини

Поліція Гондурасу впіймала наркоторговця через тікток його дружини

29 Серпня 2021
2573
29 Серпня 2021
13:50

Поліція Гондурасу впіймала наркоторговця через тікток його дружини

2573
Обоє досить активно висвітлювали своє життя у соцмережах, що й привернуло увагу правоохоронців.
Поліція Гондурасу впіймала наркоторговця через тікток його дружини
Поліція Гондурасу впіймала наркоторговця через тікток його дружини

Співробітники служби боротьби з наркотиками Гондурасу затримали імовірного наркоторговця Оскара Сантоса на прізвисько Ель-Тето 23 серпня у його маєтку. Він 4 роки переховувався від правосуддя, пише Vice.

Сантос жив у маленькому містечку на кордоні з Гватемалою під назвою Ель Параїсо, Копан, яке займається в більшості вирощуванням кави. Це містечко також вважається ключовим гвинтиком у каналі наркотрафіку з Південної Америки до США.

Підозрюваного вдалося знайти завдяки тікток-акаунту дружини: там пара показувала свої багатства трьом мільйонам підписників.

Його дружину, Карен Рамос, не підозрюють у яких-небудь злочинах. Разом зі своєю сестрою-близнючкою вона створила акаунт у тіктоці, на який підписалося 3 млн користувачів. Це зробило його одним з найпопулярніших акаунтів записів у Гондурасі. 

Однак вона є племінницею лідерів клану Валле Валле, який близько десятиліття був однією з найпотужніших організацій з торгівлі наркотиками в Гондурасі. Лідерів захоплені у 2014 році і зараз співпрацюють з владою США.

Присутність Сантоса у соціальних мережах починається як мінімум з лютого 2020 року, коли він опублікував у TikTok коротке відео, на якому їде верхи на білому коні.

На інших відео він показував своє ранчо для худоби або палац. На момент затримання у нього було майже 80 000 підписників у додатку.

Його дружина видалила контент зі своїх акаунтів у соціальних мережах, а контент Сантоса залишається доступним, хоча акаунт прихований. Видання пише, що Сантос імовірно знав, що обвинувачення проти нього можуть висунути у будь-який час. Але він все одно активно висвітлював своє життя у соцмережах.

Нагадаємо, що Міністерство інформації Білорусі вперше внесло до Республіканського списку екстремістських матеріалів акаунти в тіктоці під назвою stop_luka (27 липня) та free_vtb (29 липня). Останній стосується протестів у Вітебську.

Фото: Оскар Сантос

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2573
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду