detector.media
29.08.2021 13:50
Поліція Гондурасу впіймала наркоторговця через тікток його дружини
Поліція Гондурасу впіймала наркоторговця через тікток його дружини
Обоє досить активно висвітлювали своє життя у соцмережах, що й привернуло увагу правоохоронців.

Співробітники служби боротьби з наркотиками Гондурасу затримали імовірного наркоторговця Оскара Сантоса на прізвисько Ель-Тето 23 серпня у його маєтку. Він 4 роки переховувався від правосуддя, пише Vice.

Сантос жив у маленькому містечку на кордоні з Гватемалою під назвою Ель Параїсо, Копан, яке займається в більшості вирощуванням кави. Це містечко також вважається ключовим гвинтиком у каналі наркотрафіку з Південної Америки до США.

Підозрюваного вдалося знайти завдяки тікток-акаунту дружини: там пара показувала свої багатства трьом мільйонам підписників.

Його дружину, Карен Рамос, не підозрюють у яких-небудь злочинах. Разом зі своєю сестрою-близнючкою вона створила акаунт у тіктоці, на який підписалося 3 млн користувачів. Це зробило його одним з найпопулярніших акаунтів записів у Гондурасі. 

Однак вона є племінницею лідерів клану Валле Валле, який близько десятиліття був однією з найпотужніших організацій з торгівлі наркотиками в Гондурасі. Лідерів захоплені у 2014 році і зараз співпрацюють з владою США.

Присутність Сантоса у соціальних мережах починається як мінімум з лютого 2020 року, коли він опублікував у TikTok коротке відео, на якому їде верхи на білому коні.

На інших відео він показував своє ранчо для худоби або палац. На момент затримання у нього було майже 80 000 підписників у додатку.

Його дружина видалила контент зі своїх акаунтів у соціальних мережах, а контент Сантоса залишається доступним, хоча акаунт прихований. Видання пише, що Сантос імовірно знав, що обвинувачення проти нього можуть висунути у будь-який час. Але він все одно активно висвітлював своє життя у соцмережах.

Нагадаємо, що Міністерство інформації Білорусі вперше внесло до Республіканського списку екстремістських матеріалів акаунти в тіктоці під назвою stop_luka (27 липня) та free_vtb (29 липня). Останній стосується протестів у Вітебську.

Фото: Оскар Сантос

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY