Ткаченко щодо «радянської» інсталяції на Алеї Героїв Небесної сотні: Не вбачаю у цьому трагедії

Ткаченко щодо «радянської» інсталяції на Алеї Героїв Небесної сотні: Не вбачаю у цьому трагедії

19 Серпня 2021
3517
19 Серпня 2021
14:48

Ткаченко щодо «радянської» інсталяції на Алеї Героїв Небесної сотні: Не вбачаю у цьому трагедії

3517
Олександр Ткаченко: У мене враження, що це хвиля хайпу, але у цьому випадку є конкретний автор — КМДА і її очільник Віталій Кличко.
Ткаченко щодо «радянської» інсталяції на Алеї Героїв Небесної сотні: Не вбачаю у цьому трагедії
Ткаченко щодо «радянської» інсталяції на Алеї Героїв Небесної сотні: Не вбачаю у цьому трагедії

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко прокоментував скандал, який виник через розміщення на Алеї Героїв Небесної сотні інсталяції, яка відтворює побут доби пізнього СРСР.

В етері Радіо НВ Ткаченко сказав, що не вбачає у цьому «великої трагедії».

«Насправді, декорації мають використовуватися під час параду для телевізійної зйомки. Оскільки у людей виникло питання, де вони розміщені, їх просто перемістили. Я не вбачаю у цьому великої трагедії, як і в ситуації, яка виникла вчора щодо пам’ятника на площі Конституції (побудова сцени на місці братської могили сотень людей, які загинули під час Української революції 1917-1921 років, - Ред.), тому що КМДА давало дозвіл на будівництво там сцени», – сказав Ткаченко.

Критику інсталяції мером Києва Віталієм Кличком Ткаченко назвав «хайпом».

«У мене враження, що це хвиля хайпу, але у цьому випадку є конкретний автор — КМДА і її очільник Віталій Кличко. Він класний боксер, але не класний мер. І замість того, щоб хайпувати на речах, які безпосередньо до нього не мають відношення, краще б займався дорогами і підготовкою до 30-річчя», – вважає Ткаченко.

17 серпня на місці розстрілів активістів Майдану почали встановлювати інсталяцію з атрибутами радянського побуту. Це викликало обурення у соцмережах та політикумі. Критики інсталяції вбачають у ній «ностальгію за СРСР».

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що «місто не видавало жодних дозвільних документів на подібні перформанси». Він особисто приїхав на Алею Небесної сотні і назвав інсталяцію «бардаком». 

За словами Кличка, організацією відзначення Дня Незалежності, зокрема, концепцією та декораціями для святкових заходів опікується Офіс президента.

Після цього представники «Національного корпусу» почали трощити декорації. Під час сутичок із правоохороцями постраждав фотокореспондент.

У коментарі для «Детектора медіа» пресслужба Офісу президента повідомила, що Банкова не була замовником зйомок. В ОП зазначили, що це сфера відповідальності оргкомітету при Кабміні, який є організатором всіх святкових заходів до Дня Незалежності.

Пізніше речник президента України Сергій Никифоров назвав ситуацію навколо інсталяції «наслідком маніпуляцій» і заперечив, що вона мала на меті «провокування ностальгії за СРСР». 

Никифоров наголосив, що це були тимчасові конструкції і біля них не планували жодних масових заходів. Проте він визнав, що ідея створити інсталяцію належить Офісу президента.

Фото: Олександр Ткаченко/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3517
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду