Олександра Ройтбурда поховають на Єврейському кладовищі в Одесі

Олександра Ройтбурда поховають на Єврейському кладовищі в Одесі

10 Серпня 2021
3381
10 Серпня 2021
15:07

Олександра Ройтбурда поховають на Єврейському кладовищі в Одесі

3381
Прощання з видатним художником відбудеться 11 серпня з 10:00 до 12:00 у дворі Одеського художнього музею.
Олександра Ройтбурда поховають на Єврейському кладовищі в Одесі
Олександра Ройтбурда поховають на Єврейському кладовищі в Одесі

Українського художника Олександра Ройтбурда, який після важкої хвороби помер 8 серпня, поховають на Єврейському кладовищі в Одесі, повідомляє пресслужба Одеського художнього музею, директором якого він був.

11 серпня з 10:00 до 12:00 у дворі Одеського художнього музею відбудеться прощання з Олександром Ройтбурдом, о 13:00 — поховання.

За останні чотири роки на посаді директора музею Олександр Ройтбурд втілив три масштабні проєкти, присвячені окремим періодам мистецтва: «Спецфонд. Розстріляне мистецтво», «Ексгумація. Соцреалізм з зібрання Одеського художнього» і «Суворі та стильні».

«Ройтбурд як ніхто інший вмів зацікавити людей музеєм і згуртувати навколо нього. Так зібралася наша меценатська спільнота "Клуб Маразлі", до якої належав сам Ройтбурд; так збиралися найбільші в історії Одеси мітинги на підтримку музею», — зазначили в пресслужбі.

За три роки музейна колекція поповнилася майже 600 новими роботами — більше, ніж за попередні три десятиліття, також 33 роботи було реставровано.

За активної участі та сприяння Ройтбурда вийшли нові музейні видання, присвячені архіву та формуванню колекції Одеського художнього; каталоги виставок. У музеї при ньому також вперше з’явилися окремі відділи комунікацій та івентів, сформувався окремий напрямок роботи з дітьми.

«Олександр Ройтбурд не любив, коли його називали "директором". І він дійсно був і лишається для Одеського художнього набагато більше, ніж просто директором. Він дав музею нове життя, яке не виміряти лише кількістю проданих квитків та нових картин в експозиції», — додали в музеї.

Фото: facebook.com/ofam.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3381
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду