detector.media
10.08.2021 15:07
Олександра Ройтбурда поховають на Єврейському кладовищі в Одесі
Олександра Ройтбурда поховають на Єврейському кладовищі в Одесі
Прощання з видатним художником відбудеться 11 серпня з 10:00 до 12:00 у дворі Одеського художнього музею.

Українського художника Олександра Ройтбурда, який після важкої хвороби помер 8 серпня, поховають на Єврейському кладовищі в Одесі, повідомляє пресслужба Одеського художнього музею, директором якого він був.

11 серпня з 10:00 до 12:00 у дворі Одеського художнього музею відбудеться прощання з Олександром Ройтбурдом, о 13:00 — поховання.

За останні чотири роки на посаді директора музею Олександр Ройтбурд втілив три масштабні проєкти, присвячені окремим періодам мистецтва: «Спецфонд. Розстріляне мистецтво», «Ексгумація. Соцреалізм з зібрання Одеського художнього» і «Суворі та стильні».

«Ройтбурд як ніхто інший вмів зацікавити людей музеєм і згуртувати навколо нього. Так зібралася наша меценатська спільнота "Клуб Маразлі", до якої належав сам Ройтбурд; так збиралися найбільші в історії Одеси мітинги на підтримку музею», — зазначили в пресслужбі.

За три роки музейна колекція поповнилася майже 600 новими роботами — більше, ніж за попередні три десятиліття, також 33 роботи було реставровано.

За активної участі та сприяння Ройтбурда вийшли нові музейні видання, присвячені архіву та формуванню колекції Одеського художнього; каталоги виставок. У музеї при ньому також вперше з’явилися окремі відділи комунікацій та івентів, сформувався окремий напрямок роботи з дітьми.

«Олександр Ройтбурд не любив, коли його називали "директором". І він дійсно був і лишається для Одеського художнього набагато більше, ніж просто директором. Він дав музею нове життя, яке не виміряти лише кількістю проданих квитків та нових картин в експозиції», — додали в музеї.

Фото: facebook.com/ofam.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY