У Женеві відбулась зустріч президентів Байдена і Путіна (ВІДЕО)

У Женеві відбулась зустріч президентів Байдена і Путіна (ВІДЕО)

16 Червня 2021
2282
16 Червня 2021
15:20

У Женеві відбулась зустріч президентів Байдена і Путіна (ВІДЕО)

2282
Переговори тривали менше запланованого.
У Женеві відбулась зустріч президентів Байдена і Путіна (ВІДЕО)
У Женеві відбулась зустріч президентів Байдена і Путіна (ВІДЕО)

У Женеві відбулася перша зустріч президента США Джо Байдена та президента РФ Володимира Путіна на віллі Ла Гранж, де їх зустрів президент Швейцарії Гі Пармелен.

Як повідомляє кореспондентка hromadske, перемовини мали тривати близько п'яти годин, але закінчились раніше запланованого часу. За їхніми підсумками президент Росії дав пресконференцію.

Саміт проходить на віллі Ла Гранж – там само, де у 1985 році зустрічалися Михайло Горбачов і Рональд Рейган. Востаннє Володимир Путін і Джо Байден зустрічалися ще у 2011 році, коли Байден був віце-президентом, а Путін - прем'єром РФ.

У першому раунді переговорів, окрім президентів, взяли участь міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретарь США Ентоні Блінкен, а також перекладачі. Після цього – дві зустрічі у розширеному форматі з перервою на чай і каву. 

Зустріч відбувалася на тлі суттєвого погіршення відносин між США та РФ. Наразі Росія веде активну політику з дестабілізації західних демократій, України, Грузії, Молдови, а також країн Балтії. У 2016 році Кремль намагався втрутитись у президентські вибори у США, тоді перемогу отримав республіканець Дональд Трамп. 

Раніше у Білому домі повідомляли, що президенти «обговорять весь спектр назрілих проблем між країнами, оскільки США прагнуть відновити передбачуваність і стабільність в американо-російських відносинах».

Напередодні зустрічі Білий дім повідомив, що спільної пресконференції Байдена та Путіна не буде, оскільки президент США не хоче, щоб замість результатів зустрічі обговорювалися деталі публічного виступу двох лідерів. 

Білий дім додав, що Байден після зустрічі з Путіним проведе окрему пресконференцію.

За даними видання Axios, президент Байден відмовився від спільної пресконференції з Путіним за порадою експертів. 

Скріншот відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2282
Читайте також
17.06.2021 15:00
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
5 342
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду