Зеленський написав привітання з нагоди звільнення Маріуполя

Зеленський написав привітання з нагоди звільнення Маріуполя

13 Червня 2021
2215
13 Червня 2021
14:38

Зеленський написав привітання з нагоди звільнення Маріуполя

2215
Сім років тому Маріуполь звільнили від російських найманців в ході операції 13 червня.
Зеленський написав привітання з нагоди звільнення Маріуполя
Зеленський написав привітання з нагоди звільнення Маріуполя

Про цю знакову подію сьогодні написав президент України Володимир Зеленський.

«Сім років тому українська армія звільнила Маріуполь від окупантів. Завдяки мужнім діям військових і незламній вірі українців у місті знову замайорів Державний прапор», – написав президент в Інстаграмі 

Саме 13 червня у 2014 році бійці полку "Азов", дві роти батальйону "Дніпро-1", 1-а бригада Національної гвардії України і бійці 72-ї механізованої бригади почали успішну операцію звільнення від проросійських бойовиків Маріуполя.

За декілька годин сили сепаратистів в одному із найстратегічних міст Донбасу було придушено.

«Мирне небо та синьо-жовті стяги мають з'явитися в кожному куточку нашої країни. І на Сході України, і в Криму. Ми в це щиро віримо й робимо для цього все можливе. Ми в це щиро віримо й робимо для цього все можливе», – написав Зеленський.

У березні-квітні 2021 року Росія почала активно стягувати війська до кордонів України, також активізували обстріли позицій ЗСУ і підконтрольні Кремлю бойовики ОРДЛО, українські війська понесли втрати. Росія нарощує свою військову присутність і в окупованому Криму. 

15 квітня 2021 року президент США Джо Байден оголосив надзвичайну ситуацію у сфері нацбезпеки Сполучених Штатів через деструктивні дії Росії. 

Також Байден підписав указ про введення нових санкцій проти Росії через шкідливу зовнішньополітичну діяльність Кремля.

Нові обмеження передбачають санкції щодо шести російських технологічних компаній, які причетні до кібератак на установи США. Також вводяться санкції проти фізичних і юридичних осіб РФ, яких США звинувачують у втручанні в американські вибори і проведення кампаній з дезінформації. Крім того, Білий дім повідомив про висилку десяти росіян, які працюють у дипмісії РФ у Вашингтоні.

Фото: Інстаграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2215
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду