detector.media
10.06.2021 16:33
У Києві назвали сквер іменем В’ячеслава Веремія
У Києві назвали сквер іменем В’ячеслава Веремія
Сквер Веремія буде в Деснянському районі.

Депутати Київської міської ради 10 червня підтримали рішення про присвоєння безіменному скверу в Деснянському районі Києва імені В’ячеслава Веремія, героя Небесної сотні та журналіста газети «Вести», якого вбили в ніч на 19 лютого 2014 року.

Сквер Веремія буде на території між будинками на проспекті Володимира Маяковського, 15-Б та вулиці Оноре де Бальзака, 14.

Нагадаємо, журналіст газети «Вести» В’ячеслав Веремій був побитий і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги.

Слідчі впевнені, що стріляв із вогнепальної зброї в таксі, в якому їхав журналіст, витягував його з машини та бив Павло Бялай. Ще одним нападником, який бив журналіста, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін. У грудні 2017-го Шевченківський суд Києва дав йому 4 роки умовно. Після цього медійники та правозахисники виступили із заявою, у якій наполягали на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна. 13 червня 2018 року Апеляційний суд скасував рішення Шевченківського суду, змінивши вирок на 5 років тюрми. Верховний Суд 10 вересня 2019 року підтвердив вирок у вигляд позбавлення волі строком на п’ять років Юрію Крисіну. Суд не задовольнив касаційну скаргу адвокатів Юрія Крисіна, які просили залишити в силі вирок Шевченківського райсуду Києва, яким їхнього підзахисного було засуджено умовно.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY