Лауреатом Букерівської премії став французький письменник Давід Діоп

Лауреатом Букерівської премії став французький письменник Давід Діоп

3 Червня 2021
1583
3 Червня 2021
13:30

Лауреатом Букерівської премії став французький письменник Давід Діоп

1583
Давід Діоп став першим французьким автором, який отримав цю нагороду.
Лауреатом Букерівської премії став французький письменник Давід Діоп
Лауреатом Букерівської премії став французький письменник Давід Діоп

Французький письменник Давід Діоп став переможцем Міжнародної Букерівської премії за роман «Вночі вся кров чорна» (At Night All Blood is Black).

Як повідомляють організатори премії, Діоп став першим французьким автором, який виграв цю нагороду. Разом з перекладачкою Анною Моховакіс, яка перевела роман на англійську мову, він отримає приз у розмірі 50 тисяч фунтів стерлінгів.

Діоп народився у Парижі, але виховувався в Сенегалі. Наразі він мешкає у Франції, де викладає літературу XVIII століття в Університеті По.

У романі, який вийшов в 2018 році, розповідається про часи Першої світової війни і колоніального панування Франції у Сенегалі. Головний герой – сенегальський солдат, який воює на боці французів, як і багато інших вихідців з французьких колоній. Після загибелі друга дитинства на фронті сенегалець починає проявляти крайню жорстокість, яка «лякає навіть його товаришів».

Видання New York Times пише, що книга Діопа показує весь «духовний тягар самотньої людини».

«Діоп усвідомлює всю суть війни – театру жахливої та жорстокої драми – на сторінках. Він переносить свого персонажа в глибину пекла і дозволяє йому там рости», – пише видання.

У 2020 році переможцем міжнародного «Букера» стала голландська письменниця Маріке Лукас Ріневелд з романом «Дискомфорт вечора».

Міжнародну Букерівську премію вручають з 2005 року. На премію номінують авторів,  твори яких були перекладені англійською мовою і опубліковані в Сполученому Королівстві та Ірландії. До 2015 року переможців оголошували один раз на два роки, потім – щороку.

Фото: The Booker Prizes/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1583
Читайте також
31.03.2023 12:38
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
726
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду