Білорусь не покаже «Євробачення-2021»

Білорусь не покаже «Євробачення-2021»

18 Травня 2021
1397
18 Травня 2021
08:30

Білорусь не покаже «Євробачення-2021»

1397
Білоруси зможуть дивитися конкурс на офіційному ютуб-каналі «Євробачення».
Білорусь не покаже «Євробачення-2021»
Білорусь не покаже «Євробачення-2021»

Білоруські телеканали не транслюватимуть два півфінали й фінал міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2021». Про це повідомила Національна державна телерадіокомпанія Білорусі (Белтелерадіокомпанія), передає білоруський портал Tut.by.

У Белтелерадіокомпанії пояснили своє рішення тим, що представника Білорусі – гурт «Галаси ЗМеста» – не допустили на конкурс. Рішення про участь Білорусі в «Євробаченні-2022» ще не прийняли.

Білоруси зможуть дивитися конкурс на офіційному ютуб-каналі «Євробачення».

Нагадаємо, у лютому 2021 року в Європарламенті розпочали збір підписів під вимогою відсторонити Білорусь від участі в «Євробаченні-2021». 

10 березня Європейська спілка мовників опублікувала заяву, у якій вимагала переписати або змінити пісню «Я научу тебя» білоруського гурту Galasy ZMesta на «Євробаченні 2021», яка мала політичний характер. В умовах було зазначено, якщо представники Білорусі відмовляться виконати вимоги ЄМС, це може призвести до дискваліфікації країни на конкурсі. Мінськ в узгоджені терміни запропонував нову пісню тієї ж групи. Однак нова заявка також порушувала правила конкурсу. 27 березня ЄМС усунула Білорусь від участі у пісенному конкурсі «Євробачення-2021».

Фото: galasyzmesta.by

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1397
Читайте також
16.03.2021 12:19
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
2 153
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду