detector.media
18.05.2021 08:30
Білорусь не покаже «Євробачення-2021»
Білорусь не покаже «Євробачення-2021»
Білоруси зможуть дивитися конкурс на офіційному ютуб-каналі «Євробачення».

Білоруські телеканали не транслюватимуть два півфінали й фінал міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2021». Про це повідомила Національна державна телерадіокомпанія Білорусі (Белтелерадіокомпанія), передає білоруський портал Tut.by.

У Белтелерадіокомпанії пояснили своє рішення тим, що представника Білорусі – гурт «Галаси ЗМеста» – не допустили на конкурс. Рішення про участь Білорусі в «Євробаченні-2022» ще не прийняли.

Білоруси зможуть дивитися конкурс на офіційному ютуб-каналі «Євробачення».

Нагадаємо, у лютому 2021 року в Європарламенті розпочали збір підписів під вимогою відсторонити Білорусь від участі в «Євробаченні-2021». 

10 березня Європейська спілка мовників опублікувала заяву, у якій вимагала переписати або змінити пісню «Я научу тебя» білоруського гурту Galasy ZMesta на «Євробаченні 2021», яка мала політичний характер. В умовах було зазначено, якщо представники Білорусі відмовляться виконати вимоги ЄМС, це може призвести до дискваліфікації країни на конкурсі. Мінськ в узгоджені терміни запропонував нову пісню тієї ж групи. Однак нова заявка також порушувала правила конкурсу. 27 березня ЄМС усунула Білорусь від участі у пісенному конкурсі «Євробачення-2021».

Фото: galasyzmesta.by

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY