Телеканалу Прямий відмовили в акредитації на заходи за участі Зеленського і Блінкена

Телеканалу Прямий відмовили в акредитації на заходи за участі Зеленського і Блінкена

6 Травня 2021
2454
6 Травня 2021
08:59

Телеканалу Прямий відмовили в акредитації на заходи за участі Зеленського і Блінкена

2454
Офіс президента пов'язав відмову з карантинними обмеженнями через поширення коронавірусу.
Телеканалу Прямий відмовили в акредитації на заходи за участі Зеленського і Блінкена
Телеканалу Прямий відмовили в акредитації на заходи за участі Зеленського і Блінкена

Журналістам телеканалу Прямий відмовили в акредитації на заходи за участю президента України Володимира Зеленського та держсекретаря США Ентоні Блінкена. Про це повідомила журналістка та ведуча Прямого Олена Курбанова. 

За її словами, журналістам Прямого відмовили в акредитації, посилаючись на карантинні обмеження через поширення коронавірусу в країні. Курбанова також оприлюднила скріншот відповіді Офісу президента на її запит.

«У зв’язку з карантинними заходами, запровадженими в країні для протидії поширенню епідемії COVID-19, кількість представників засобів масової інформації, які візьмуть участь у висвітленні заходу, обмежена. Тому, на жаль, змушені відмовити Вам в акредитації. Водночас інформуємо, що захід транслюватиметься у соцмережах на офіційних сторінках Офісу президента», – йдеться в повідомленні.

«Детектор медіа» очікує коментар від Офісу президента.

6 травня Зеленський та Блінкен проведуть в Офісі президента спільну прескоференцію після переговорів, які відбудуться в межах візита держсекретаря до України. 

Офіс президента заявив, що у зв’язку з карантинними обмеженнями у заході зможуть взяти участь лише 20 представників засобів масової інформації.

Держсекретар Блінкен прибув до України 5 травня ввечері. Блінкена у поїздці супроводжує його новопризначена заступниця Вікторія Нуланд, яка працювала з українськими питаннями в адміністрації Барака Обами.

Телеканал Прямий належить п'ятому президенту України, нардепу та лідеру «Європейської Солідарності» Петру Порошенку. Про офіційну купівлю мовника Порошенко повідомив 18 лютого, за його словами, він заплатив за канал «великі гроші», але суму угоди не уточнив. Також Порошенко стверджував, що влада хоче запровадити санкції проти Прямого та закрити телеканал.

Кінцевим бенефіціарним власником Прямого стала компанія «Prime Assets Capital», структура якої повністю належить п’ятому президенту. Раніше Прямий канал повідомляв, що понад рік на мовника чиниться тиск з боку правоохоронних органів та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. 

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2454
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
1079 дн. тому
Ааа, зелібоби, тиск на пресу, бояться правди, кококо. Порохоботи, на старт!)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду