detector.media
01.04.2021 16:18
Кремль прокоментував втечу Познера з Грузії: Ця країна небезпечна для росіян
Кремль прокоментував втечу Познера з Грузії: Ця країна небезпечна для росіян
Пєсков порадив Познеру святкувати дні народження «вдома».

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Грузія є небезпечною для російських громадян. Як повідомляє видання Ведомости, про це Пєсков заявив коментуючи скандал з журналістом Володимиром Познером, який був змушений покинути Грузію після мітингів проти його приїзду.

«Ми рішуче засуджуємо агресивні дії екстремістськи налаштованих націоналістів щодо російських громадян в Тбілісі. Ми бачили сьогоднішню заяву прем'єр-міністра Грузії, який також засудив ці дії, і ми вітаємо цю заяву. Ми вдячні грузинським поліцейським за те, що вони забезпечили безпеку росіян. І нарешті Грузія небезпечна для російських громадян, туди просто небезпечно їздити – це росіяни повинні чітко розуміти», – сказав Пєсков.

При цьому представник Кремля привітав Познера з днем народження, який той планував відсвяткувати у Грузії, і порадив святкувати його в РФ.

«Тут спокійніше», – зазначив прес-секретар Путіна.

1 квітня грузинська опозиція і активісти змусили російського журналіста Володимира Познера покинути Грузію, де він планував відсвяткувати свій день народження. 87-річний Познер прилетів до Грузії чартерним літаком разом з друзями і колегами, але активісти влаштували масштабну акції протесту біля готелю Vinotel, де зупинився журналіст.

Активісти гучно вимагали від Познера залишити країну, кричали «Забирайся геть», свистіли у свистки і барабанили по металевих поверхнях, щоб створити «дискомфорт» журналісту і його друзям.

Таку бурхливу реакцію викликала особиста позиція Познера щодо вторгнення РФ у Грузію у серпні 2008 року, а також його оцінка дій Москви в Україні. На думку протестувальників, Познер не визнає територіальну цілісність Грузії.

Зокрема, у 2010 році, коментуючи війну 2008 року, він заявляв, що Грузія «назавжди втратила» Абхазію, яка була визнана Росією і ще кількома країнами як незалежна держава.

Поліція вже оштрафувала готель та самого Познера через порушення ними карантинних припісів.

«Я прилетів не про політику говорити, а справити свій день народження», – заявив сам журналіст в аеропорту Тбілісі. 1 квітня йому виповнилося 87 років.

Володимир Познер відомий своїми суперечливими заявами стосовно вторгнення Росії до Грузії, а також окупації Криму та війни на сході України. У квітні 2019 року Познер відвідав окупований Крим, де взяв участь у Ялтинському міжнародному економічному форумі.

2 червня 2019 року Познер був внесений до бази «Миротворець», серед причин, через які телеведучого внесли до бази – «свідоме порушення Державного кордону України з метою проникнення в захоплений російськими окупантами Крим», «участь в пропагандистських заходах Росії проти України», «участь в спробах легалізації анексії АР Крим».

Фото: Andrew Amerikov/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY