Amnesty International очолила Аньєс Калламар

Amnesty International очолила Аньєс Калламар

30 Березня 2021
1040
30 Березня 2021
09:29

Amnesty International очолила Аньєс Калламар

1040
Калламар розслідувала вбивство журналіста Джамаля Хашоггі.
Amnesty International очолила Аньєс Калламар
Amnesty International очолила Аньєс Калламар

Правозахисну організацію Amnesty International очолила француженка Аньєс Калламар. Про це повідомляє Радіо Свобода.

У понеділок, 29 березня, Каламар вступила на посаду генерального секретаря організації на чотирирічний термін. Раніше вона займала пост спеціального доповідача ООН з позасудових страт. Зокрема, Калламар розслідувала вбивство в 2018 році в Стамбулі саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Попередницею Калламар на посаді генерального секретаря AI була Джулія Верхаар з Нідерландів. Аньєс Калламар працювала у Amnesty International з 1995 по 2001 рік.

Amnesty International – неурядова організація, заснована у Великій Британії у 1961 році, має на меті «проведення досліджень та дій, спрямованих на попередження та припинення грубих порушень прав людини, а також допомогу тим, чиї права вже були порушені».

Організація працює за сімома головними напрямками: права жінок, права дітей, викорінення тортур, скасування смертної кари, права біженців, права в'язнів совісті, захист людської гідності.

Фото: Brookings Institution/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1040
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду