Адвокати Стерненка та Демчука подали апеляційні скарги

Адвокати Стерненка та Демчука подали апеляційні скарги

26 Березня 2021
1268
26 Березня 2021
13:11

Адвокати Стерненка та Демчука подали апеляційні скарги

1268
Захист наголошує, що вирок суду є незаконним, необґрунтованим та підлягає скасуванню.
Адвокати Стерненка та Демчука подали апеляційні скарги
Адвокати Стерненка та Демчука подали апеляційні скарги

Адвокати засуджених активістів Сергія Стерненка та Руслана Демчука подали апеляційні скарги на вироки клієнтів. Про це повідомила у Facebook юридична компанія «Міллер», яка опікується справами активістів.

«Адвокати Міллер, юридична компанія, подали апеляційну скаргу на вирок Сергію Стерненку та Руслану Демчуку», – йдеться в повідомленні.

Захист наголошує, що вирок суду є незаконним, необґрунтованим та, відповідно, підлягає скасуванню. На думку адвокатів, висновки суду не підтверджуються доказами, які він брав до уваги.

«Також частина з доказів є недопустимими, тобто – отриманими з порушенням норм закону. Зокрема, протоколи слідчих експериментів з потерпілим Сергієм Щербичем та свідком Любов’ю Захарченко, протоколи пред’явлення потерпілому Щербичу осіб для впізнання за фотознімками, статистичні таблиці і трафіки з'єднань абонентських номерів», – додають адвокати.

У заяві захисту вказано, що запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до обвинувачених застосовано із грубим порушенням норм кримінального процесуального кодексу.

Адвокати вимагають скасувати запобіжний захід щодо Сергія Стерненка та Руслана Демчука та звільнення їх з-під варти у залі суду. Окрім цього, скасувати вирок судді Попревича, а провадження проти Стерненка та Демчука закрити, у зв’язку із невстановленням достатніх доказів для доведення їх винуватості.

23 лютого Приморський суд Одеси у справі викрадення і катування людини призначив екслідеру одеського «Правого сектору» Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. 

Стерненку інкримінували викрадення та побиття Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам», співголовою якої є мер Одеси Геннадій Труханов, з метою «заволодіння його коштами на суму 300 гривень». У 2015 році правоохоронці провели обшук у нього вдома, оголосили йому підозру та взяли під варту. Суди в цій справі тривали п’ять років.

Руслан Демчук – колишній очільник осередку «Правого сектору» у Лиманському районі Одеської області. У вироку він значиться як судимий у 2006 році за грабіж, звільнений у 2009 році умовно-достроково.  За даними Української правди, Демчук неодноразово був засуджений у 1995-2014 роках за статтями про грабіж, тяжкі тілесні ушкодження, підроблення документів.

За версією слідства, Демчук організував зустріч із потерпілим депутатом Щербичем, був за кермом автівки, на якій його відвезли у підвал, і разом зі Стерненком наносив потерпілому ушкодження. Демчук і Стерненко заперечують свою причетність до злочину. Стерненко вважає цю справу «політично вмотивованою розправою від Труханова», перебуваючи в СІЗО Одеси він звернувся до прихильників. 

20 березня до дня народження ув’язненого активіста Сергія Стерненка під Офісом президента у Києві відбулася акція протесту . Під час акції учасники кидали фаєри, петарди і шумові гранати, облили будівлю Офісу фарбою та залишили на її стінах надписи («Лох», «Аваков чорт», «Волю політв’язням», «1312», «ACAB»). Також протестувальники розбили скло у дверях будівлі Офісу президента.

Фото: Думская

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1268
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду