Зеленський не виконав більшості передвиборчих обіцянок – КВУ

Зеленський не виконав більшості передвиборчих обіцянок – КВУ

24 Березня 2021
2672
24 Березня 2021
15:50

Зеленський не виконав більшості передвиборчих обіцянок – КВУ

2672
КВУ проаналізував дев'ять передвиборчих заяв Володимира Зеленського.
Зеленський не виконав більшості передвиборчих обіцянок – КВУ
Зеленський не виконав більшості передвиборчих обіцянок – КВУ

Президент України Володимир Зеленський не виконав більшість обіцянок, які він дав 24 березня 2019 року в інтерв'ю телеканалу «1+1» будучи ще кандидатом на посаду президента. Про це говориться в аналізі експертів Комітету виборців України (КВУ), опублікованому 24 березня.

КВУ проаналізував дев'ять передвиборчих заяв Зеленського, і встановив, що з них виконано дві, три – у процесі виконання.

Серед виконаних:

1. В Україні запрацював російськомовний телеканал «Дом» із мовленням на тимчасово окуповану РФ територію Донбасу і Криму;

2. Верховна Рада ухвалила закон про імпічмент президента.

У процесі виконання:

1. Ухвалення ефективного закону про викривачів корупції;

2. Обіцянки про держвиплати за кредитами Міжнародного валютного фонду;

3. Приватизація низки держпідприємств.

Не виконані:

1. Поліпшити економічний стан України;

2. Ухвалити законопроєкт про «податкову амністію»;

3. Приєднання США і Великої Британії до Мінського процесу;

4. Заморожування тарифів в Україні.

«За оцінкою КВУ більшість обіцянок Зеленського не були виконані. Частина пропозицій фактично не зрушила з мертвої точки (до прикладу, щодо приєднання до Мінська США і Великої Британії). Деякі обіцянки були розпочаті, але не дали очікуваного ефекту – до прикладу, прийняття закону про викривачів корупції. Щодо частини ініціатив розроблено законопроєкти, але їх досі не було прийнято (щодо податкової амністії). Окрема категорія – фактично провалені обіцянки, як-от досягнення компромісу з МВФ щодо замороження зростання тарифів», – підкреслив голова КВУ Олексій Кошель.

Перший тур президентських виборів відбувся 31 березня 2019 року, Зеленський отримав 30,24% голосів виборців, а президент Петро Порошенко – 15,95%. Другий тур відбувся 21 квітня 2019 року, за Зеленського проголосувало 73,22% виборців, за Порошенка – 24,45%.

У 2021 році Зеленський залишається лідером президентському рейтингу, згідно з опитуванням КМІС (проведене від 23 лютого до 1 березня), чинного президента готові підтримати 25,3% українців, які мають намір голосувати й визначилися з вибором.

Скрішот відео: Канал 1+1

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2672
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду