detector.media
09.03.2021 16:59
США назвали російські ЗМІ, які поширюють фейки про вакцини від коронавірусу
США назвали російські ЗМІ, які поширюють фейки про вакцини від коронавірусу
Російська пропаганда поширює багато видів дезінформації, в тому числі, про вакцини від Pfizer і Мoderna.

Глобальний центр взаємодії Державного департаменту США назвав чотири російські видання, що поширюють фейки про вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech і Moderna. Про це повідомляє CNBC.

Зокрема, це видання «News Front», підконтрольне Федеральній службі безпеки РФ, «New Eastern Outlook» і «Oriental Review», які контролюються Службою зовнішньої розвідки Росії. Також це видання «Rebel Inside» яке пов'язане з Головним розвідувальним управлінням Генштабу ЗС Росії.

У Держдепі зазначили, що ці інтернет-видання «поширюють багато видів дезінформації, в тому числі, про вакцини від Pfizer і Мoderna».

Раніше повідомлялось, що спецслужби Росії розгорнули в інтернеті кампанію з підриву довіри до вакцин Pfizer та інших препаратів західного виробництва.  

У США та ЄС наразі вакцинація від коронавірусу проводиться вакцинами Pfizer/BioNTech, Moderna та AstraZeneca. Вакцина Pfizer/BioNTech продемонструвала ефективність у понад 90% на фінальному етапі випробувань, ефективність вакцини від компанії Moderna становить 94,5%. Вакцина Оксфордського університету та AstraZeneca показала середню ефективність 70%.

В Україні вакцинація розпочалася 24 лютого препаратом індійського виробництва CoviShield, який ідентичний вакцині AstraZeneca.

Кабмін України заборонив реєстрацію в Україні будь-яких препаратів або вакцини проти коронавірусу, вироблених державою-агресором.

Наразі лише дві каїни ЄС схвалили російську вакцину «Спутник V» для екстреного застосування - це Словаччина та Угорщина. Розробники «Спутник V» стверджують, що цей препарат показав ефективність понад 90%. В Росії також розробили ще дві вакцини від коронавірусу - пептидну «ЭпиВакКорона» та вакцину на основі інактивованого вірусу «КовиВак».

Фото: Marco Verch Professional Photographer/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY