Адвокати звинуватили правоохоронців у тиску на соратника Стерненка Демчука. Поліція це заперечує

Адвокати звинуватили правоохоронців у тиску на соратника Стерненка Демчука. Поліція це заперечує

4 Березня 2021
1111
4 Березня 2021
10:19

Адвокати звинуватили правоохоронців у тиску на соратника Стерненка Демчука. Поліція це заперечує

1111
Руслан Демчук – колишній очільник осередку «Правого сектору» у Лиманському районі Одеської області.
Адвокати звинуватили правоохоронців у тиску на соратника Стерненка Демчука. Поліція це заперечує
Адвокати звинуватили правоохоронців у тиску на соратника Стерненка Демчука. Поліція це заперечує

Національна поліція спростувала заяву адвокатів Сергія Стерненка про тиск на його соратника Руслана Демчука з метою отримання свідчень проти їх підзахисного. Про це говориться у повідомленні Нацполіції.

«Жодних слідчих дій із чоловіком, який перебуває в Одеському слідчому ізоляторі, поліцейські не проводили. Тож поширена інформація є безпідставною і маніпулятивною», – заявили у Нацполіції.

2 березня захист Стерненка заявив, що люди, які представились поліцейськими, нібито чинили тиск на Руслана Демчука, щоб той давав свідчення проти свого соратника Сергія Стерненка у справі про викрадення і катування людини.

За словами юристів, Демчук повідомив одному з адвокатів, що 2 березня близько 11:00 «невстановлені особи, які представились співробітниками управління поліції, відвідали Руслана в Одеському СІЗО.

«Ці люди вимагали від Демчука дати показання проти Сергія Стерненка. За це обіцяли змінити запобіжний захід шляхом впливу на прокурора», – заявив захист Стерненка.

Після отримання цієї інформації захист Стерненка невідкладно ініціював застосування до Демчука заходів безпеки у вигляді переведення в окрему камеру. Адвокати також направили заяву про злочин за ч. 1 ст. 373 КК (примушування давати показання).

23 лютого Приморський суд Одеси у справі викрадення і катування людини призначив екслідеру одеського «Правого сектору» Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. 

Стерненку інкримінували викрадення та побиття Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам», співголовою якої є мер Одеси Геннадій Труханов, з метою «заволодіння його коштами на суму 300 гривень». У 2015 році правоохоронці провели обшук у нього вдома, оголосили йому підозру та взяли під варту. Суди в цій справі тривали п’ять років.

Руслан Демчук – колишній очільник осередку «Правого сектору» у Лиманському районі Одеської області. У вироку він значиться як судимий у 2006 році за грабіж, звільнений у 2009 році умовно-достроково.  За даними Української правди, Демчук неодноразово був засуджений у 1995-2014 роках за статтями про грабіж, тяжкі тілесні ушкодження, підроблення документів.

За версією слідства, Демчук організував зустріч із потерпілим депутатом Щербичем, був за кермом автівки, на якій його відвезли у підвал, і разом зі Стерненком наносив потерпілому ушкодження. Демчук і Стерненко заперечують свою причетність до злочину. Стерненко вважає цю справу «політично вмотивованою розправою від Труханова», перебуваючи в СІЗО Одеси він звернувся до прихильників. 

27 лютого у Києві під стінами Офісу президента та Офісу генпрокурора відбулись акції на підтримку Стерненка.

Фото: Думская

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1111
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду