detector.media
04.03.2021 10:19
Адвокати звинуватили правоохоронців у тиску на соратника Стерненка Демчука. Поліція це заперечує
Адвокати звинуватили правоохоронців у тиску на соратника Стерненка Демчука. Поліція це заперечує
Руслан Демчук – колишній очільник осередку «Правого сектору» у Лиманському районі Одеської області.

Національна поліція спростувала заяву адвокатів Сергія Стерненка про тиск на його соратника Руслана Демчука з метою отримання свідчень проти їх підзахисного. Про це говориться у повідомленні Нацполіції.

«Жодних слідчих дій із чоловіком, який перебуває в Одеському слідчому ізоляторі, поліцейські не проводили. Тож поширена інформація є безпідставною і маніпулятивною», – заявили у Нацполіції.

2 березня захист Стерненка заявив, що люди, які представились поліцейськими, нібито чинили тиск на Руслана Демчука, щоб той давав свідчення проти свого соратника Сергія Стерненка у справі про викрадення і катування людини.

За словами юристів, Демчук повідомив одному з адвокатів, що 2 березня близько 11:00 «невстановлені особи, які представились співробітниками управління поліції, відвідали Руслана в Одеському СІЗО.

«Ці люди вимагали від Демчука дати показання проти Сергія Стерненка. За це обіцяли змінити запобіжний захід шляхом впливу на прокурора», – заявив захист Стерненка.

Після отримання цієї інформації захист Стерненка невідкладно ініціював застосування до Демчука заходів безпеки у вигляді переведення в окрему камеру. Адвокати також направили заяву про злочин за ч. 1 ст. 373 КК (примушування давати показання).

23 лютого Приморський суд Одеси у справі викрадення і катування людини призначив екслідеру одеського «Правого сектору» Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. 

Стерненку інкримінували викрадення та побиття Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам», співголовою якої є мер Одеси Геннадій Труханов, з метою «заволодіння його коштами на суму 300 гривень». У 2015 році правоохоронці провели обшук у нього вдома, оголосили йому підозру та взяли під варту. Суди в цій справі тривали п’ять років.

Руслан Демчук – колишній очільник осередку «Правого сектору» у Лиманському районі Одеської області. У вироку він значиться як судимий у 2006 році за грабіж, звільнений у 2009 році умовно-достроково.  За даними Української правди, Демчук неодноразово був засуджений у 1995-2014 роках за статтями про грабіж, тяжкі тілесні ушкодження, підроблення документів.

За версією слідства, Демчук організував зустріч із потерпілим депутатом Щербичем, був за кермом автівки, на якій його відвезли у підвал, і разом зі Стерненком наносив потерпілому ушкодження. Демчук і Стерненко заперечують свою причетність до злочину. Стерненко вважає цю справу «політично вмотивованою розправою від Труханова», перебуваючи в СІЗО Одеси він звернувся до прихильників. 

27 лютого у Києві під стінами Офісу президента та Офісу генпрокурора відбулись акції на підтримку Стерненка.

Фото: Думская

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY