Керівник експертної групи ОПУ вирішив звільнитися після обвинувального вироку Стерненку

Керівник експертної групи ОПУ вирішив звільнитися після обвинувального вироку Стерненку

24 Лютого 2021
17958

Керівник експертної групи ОПУ вирішив звільнитися після обвинувального вироку Стерненку

17958
Кошман відкритий до співпраці та готовий до участі в нових проєктах.
Керівник експертної групи ОПУ вирішив звільнитися після обвинувального вироку Стерненку
Керівник експертної групи ОПУ вирішив звільнитися після обвинувального вироку Стерненку

Керівник експертної групи з внутрішньої та гуманітарної політики Директорату з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу президента України Сергій Кошман 24 лютого повідомив, що написав заяву про відставку після оголошення обвинувального вироку активісту й блогеру Сергію Стерненку.

«Написав заяву про звільнення з Офісу президента. Бо ходити на протести на Банкову працюючи на Банковій доволі дивно. На жаль, інших інструментів впливу я поки що не бачу. Майже за рік переконався, що експертних порад там особливо не потребують», – розповів він.

Кошман додав, що зараз відкритий до співпраці та готовий до участі в нових проєктах.

Нагадаємо, 23 лютого 2021 року Приморський районний суд Одеси оголосив вирок активісту й екслідеру місцевого «Правого сектору» Сергію Стерненку. Йому призначили 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Стерненка звинуватили у нібито викраденні Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам», співголовою якої є мер Одеси Геннадій Труханов, з метою «заволодіння його коштами на суму 300 гривень». Активіст заперечив свою причетність до викрадення й збирається оскаржувати вирок. Суди в цій справі тривали п’ять років. Стерненко вважає цю справу «політично вмотивованою розправою від Труханова».

Адвокат Масі Найєм того ж дня подав заяву про застосування заходів безпеки щодо Стерненка, а саме: попросив перевести його з Одеського СІЗО до Києва через загрозу життю та здоров’ю.

Крім того, активіст повідомив, що президент Володимир Зеленський раніше пропонував йому обійняти державну посаду. Прессекретар президента Юлія Мендель це заперечила. За її словами, президент не втручається в розслідування і не тисне на правоохоронні органи в будь-якій справі. Саму заяву Мендель назвала «політизацією справи». Натомість Масі Найєм сказав, що президент пропонував активісту посаду в одному з правоохоронних органів ще в 2019 році.

23 лютого в містах України відбуваються акції на підтримку активіста Сергія Стерненка. Акції протесту проти обвинувального вироку пройшли в Києві, Харкові, Луцьку, Дніпрі, Полтаві, Рівному, Кропивницькому, Тернополі та низці інших міст, у тому числі за кордоном. У столиці протести проходили під Офісом президента

Фото: Сергій Кошман / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17958
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду