Партія «Слуга народу» не наймала американських лобістів – Корнієнко

Партія «Слуга народу» не наймала американських лобістів – Корнієнко

19 Лютого 2021
2057
19 Лютого 2021
16:40

Партія «Слуга народу» не наймала американських лобістів – Корнієнко

2057
Олександр Корнієнко запевнив, що партія «Слуга народу» послуг лобістів не замовляла.
Партія «Слуга народу» не наймала американських лобістів – Корнієнко
Партія «Слуга народу» не наймала американських лобістів – Корнієнко

Партія «Слуга народу» не наймала американських лобістів, але голова парламентської фракції Давид Арахамія підписував меморандум про співпрацю з американською громадською організацією. Про це заявив голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, передає Укрінформ.

«Ніхто нікого не наймав. Партія таких договорів не підписувала. Наскільки я розумію, є меморандум про співпрацю між фракцією «Слуга народу» за підписом голови фракції Арахамії і Громадським об'єднанням певним, там воно згадується в цій статті (розслідуванні програми «Схеми», – Ред.), є стосунки між фракцією і ГО», – зазначив політик.

За даними програми «Схеми», лобісти американської компанії «Finsbury Glover Hering» у 2021 році надаватимуть консультації та підтримку партії «Слуга народу» за $50 тисяч на місяць. Угода діятиме до кінця 2021 року, в разі її повного виконання загальна сума складатиме $550 тисяч.

У 2020 році у Верховній Раді було зареєстровано чотири законопроекти про лобізм, але законодавчо лобізм в Україні досі остаточно не врегульований.

США ж є першою країною, яка почала регулювати лобізм на законодавчому рівні. Перший федеральний закон про лобістську діяльність було прийнято у 1946 році, його переглянули у 1995 році (The Lobbying and Disclosure Act of 1995).  Регуляторний акт щодо лобізму визначив лобізм як спробу вплинути на будь-які державні рішення, прийняті законодавчою чи виконавчою гілками влади. Були введені також жорсткі санкції за його порушення задля забезпечення прозорості лобіювання.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2057
Читайте також
29.05.2020 12:14
Максим Лукінюк, для «Української правди»
684
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Бывалый
1161 дн. тому
Если схемы лгут, должны ответить за вранье, по закону!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду