Дональд та Меланія Трамп виступили з прощальними зверненнями (ВІДЕО)

Дональд та Меланія Трамп виступили з прощальними зверненнями (ВІДЕО)

20 Січня 2021
3500
20 Січня 2021
11:50

Дональд та Меланія Трамп виступили з прощальними зверненнями (ВІДЕО)

3500
Зокрема, Дональд Трамп сказав, що став «першим президентом за кілька десятиліть, який не почав нових воєн».
Дональд та Меланія Трамп виступили з прощальними зверненнями (ВІДЕО)
Дональд та Меланія Трамп виступили з прощальними зверненнями (ВІДЕО)

Президент США Дональд Трамп та перша леді Меланія Трамп виступили з прощальними зверненнями. Про це пише «Голос Америки» та Суспільне.

Дональд Трамп у своєму зверненні 19 січня закликав американців молитися за нову адміністрацію, однак не назвав по імені свого наступника й 46-го президента США Джо Байдена.

«І тепер, у той момент, коли я готуюся передати владу новій адміністрації опівдні в середу, я хочу, щоб ви знали про те, що рух, який ми створили, лише починається», – сказав він.

Основний наголос він зробив на нагадуванні, що США є великою країною, і на успіхах, яких за останні чотири роки домоглася очолювана ним адміністрація.

«Ми відновили американську міць вдома і американське лідерство за кордоном. Ми побудували найпотужнішу економіку в історії світу. Ми оживили наші союзи і згуртували народи світу, щоб протистояти Китаю ... У результаті нашої сміливої дипломатичної політики ... ми досягли низки історичних мирних угод на Близькому Сході», – розповів Дональд Трампа та додав, що його дії нібито наблизили появу «нового Близького Сходу» і підкреслив свою роль у поверненні американських військових додому.

Він також сказав, що став «першим президентом за кілька десятиліть, який не почав нових воєн».

Президент США подякував першій леді Меланії, доньці Іванці, віцепрезиденту Майку Пенсу та його дружині тощо.

Меланія Трамп, своєю чергою, подякувала військовослужбовцям, правоохоронним органам, медичним працівникам та всім, хто допомагав боротися з пандемією COVID-19. У своїй прощальній промові 18 січня вона сказала, що для неї було честю виконувати обов'язки першої леді США.

Вона також закликала американців зосередитися на речах, які об'єднують націю. «Я закликаю зосередитися на тому, що нас об’єднує та піднятися понад тим, що нас розділяє. Завжди обирати любов перед ненавистю, мир перед насильством та інших перед собою. Разом, як одна сім’я, ми можемо продовжувати бути світлом надії для майбутніх поколінь і продовжувати спадщину Америки», – розповіла перша леді США.

Нагадаємо, інавгураційний комітет обраного президента США Джо Байдена вирішив відмовитися від традиційної двогодинної ходи за участі президента та військових від будівлі Конгресу до Білого дому в день інавгурації, 20 січня, через COVID-19; а також посилених заходів безпеки у Вашингтоні, введених після подій минулого тижня, коли натовп увірвався до Конгресу США. 

Замість параду відбудеться телетрансляція «віртуального параду». Команда Джо Байдена планує провести спеціальне телевізійне шоу «Герої Америки» замість багатолюдних святкувань, інавгураційних балу та параду. Ведучим 90-хвилинного шоу стане американський актор Том Хенкс. Гімн під час церемонії інавгурації виконає Леді Гага. Кадри з походом Джо Байдена до Білого дому в супроводі військових транслюватимуться разом з виступами знаменитостей та виконавців з усіх штатів країни. 

Фото: стопкадри

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3500
Читайте також
19.01.2021 09:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 743
12.01.2021 10:30
Дмитро Золотухін
для «Детектора медіа»
2 957
10.01.2021 11:09
Артем Біденко
для «Детектора медіа»
4 322
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду