З 8 по 24 січня в Україні через карантин не працюватимуть кінотеатри

З 8 по 24 січня в Україні через карантин не працюватимуть кінотеатри

8 Січня 2021
2956

З 8 по 24 січня в Україні через карантин не працюватимуть кінотеатри

2956
З 8 січня включно в Україні почали діяти посилені карантинні обмеження для протидії розповсюдженню коронавірусу. Вони діятимуть до 24 січня.
З 8 по 24 січня в Україні через карантин не працюватимуть кінотеатри
З 8 по 24 січня в Україні через карантин не працюватимуть кінотеатри

З сьогоднішнього дня, 8 січня, запроваджено посилений карантин. У цей період не працюватимуть, окрім іншого, і кінотеатри.

Про це йдеться у постанові уряду «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19», яку було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів 9 грудня.

На Facebook-сторінці Multiplex, зокрема написано: «Любі відвідувачі, усі кінотеатри Multiplex зачиняються на карантин з 8 по 24 січня. Проте ми не йдемо назавжди, як Труман зі свого шоу, а повернемося всього через два тижні. Бережіть себе та своїх близьких і насолоджуйтеся улюбленими фільмами вдома під ковдрою. Незабаром ми будемо ще більше кінувати разом».

Додаткові карантинні обмеження, запроваджені 19 грудня, охоплюють період святкування Нового року і Різдва, вони діятимуть до кінця календарної зими - 28 лютого.

Відповідно до ухваленої урядової постанови, під час жорсткого карантину з 8 до 24 січня 2021 року заборонятиметься робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на винос).

Забороняється приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

торгівлі виключно товарами, що належать до продуктів харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, побутової хімії, засобів зв’язку, друкованих засобів масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослинна торгівельних площах, не менше як 60 відсотків яких призначено для торгівлі такими товарами. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише із здійсненням адресної доставки замовлень.

Дозволяється торгівля пальним.

Також в зазначений період можна надавати фінансові послуги, дозволена діяльність фінансових установ і діяльність з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльність операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльність з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, перукарень та салонів краси за попереднім записом.

Забороняється робота кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів, театрів.

На період дії посиленого карантину заборонятиметься відвідування закладів освіти, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.

Продовжить працювати громадський транспорт.

Нагадаємо, у березні Multiplex, «Планета кіно» та інші кінотеатри закрились на карантин. Поновити роботу їм дозволили 2 липня, але з обмеженнями по кількості глядачів.

У листопаді стало відомо про наміри уряду запровадити карантин вихідного дня. Співвласник «Планети кіно» Дмитро Деркач закликав індустрію протестувати проти цього. За його словами, для кінотеатрів карантин вихідного дня рівнозначний повному закриттю. Міністерство культури та інформаційної політики також було проти ініціативи такого карантину.

Однак 11 листопада уряд усе-таки запровадив в Україні карантин вихідного дня. На вихідних була заборонена робота ресторанів, барів, кафе, торгових центрів, кінотеатрів, театрів, музеїв.

Фото: "Укрінформ"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2956
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду