Аваков випустив книгу про плани окупантів створити «ХНР» у 2014 році

Аваков випустив книгу про плани окупантів створити «ХНР» у 2014 році

29 Грудня 2020
2473
29 Грудня 2020
20:11

Аваков випустив книгу про плани окупантів створити «ХНР» у 2014 році

2473
За словами міністра, у книзі публікується «План по Харкову і області» - електронне листування кураторів «русской весны», в якому було детально розроблено план окупації Слобожанщини.
Аваков випустив книгу про плани окупантів створити «ХНР» у 2014 році
Аваков випустив книгу про плани окупантів створити «ХНР» у 2014 році

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 29 грудня презентував книгу «2014. Миттєвості харківської весни». Про це повідомляє пресслужба МВС.

«Я розповідаю свою історію - так, як бачив і переживав її, як харків'янин і як міністр внутрішніх справ, який тоді тільки-тільки прийшов на руїни правоохоронної системи. Разом зі мною свої історії розповідають мої співавтори - харків'яни, які брали участь в тих подіях, переживали їх як історію свого міста і свою особисту долю. У книзі збережена пряма мова наших героїв без цензури і редактури, з усіма живими емоціями і часом нелітературними виразами - тому що справжня історія виглядає саме так», - розповів міністр.

У книзі багато документів - від публікацій ЗМІ до унікальних матеріалів розвідки і аудіозаписів переговорів сепаратистів, отриманих в рамках оперативних заходів - на їх публікацію був спеціальний дозвіл слідства.

«Захоплення України було заздалегідь підготовлене і сплановане, сепаратистські групи були організовані і озброєні, а "іхтамнети" чітко координувалися російськими спецслужбами», - додав Аваков.

За словами міністра, у книзі публікується «План по Харкову і області» - електронне листування кураторів «русской весны», в якому було детально розроблено план окупації Слобожанщини: захоплення систем комунікацій, вузлів зв'язку, стратегічних об'єктів інфраструктури, ЗМІ, фізичне знищення представників влади, військових і журналістів, інформаційна компанія і пропаганда, залучення колаборантів, і в підсумку - створення «ХНР».

«Цей документ фактично явка з повинною і вичерпний доказ російської військової агресії», - зазначив міністр.

Раніше Станіслав Асєєв презентував свою нову книгу про полон «Світлий шлях. Історія одного концтабору».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2473
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду