detector.media
29.12.2020 20:11
Аваков випустив книгу про плани окупантів створити «ХНР» у 2014 році
Аваков випустив книгу про плани окупантів створити «ХНР» у 2014 році
За словами міністра, у книзі публікується «План по Харкову і області» - електронне листування кураторів «русской весны», в якому було детально розроблено план окупації Слобожанщини.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 29 грудня презентував книгу «2014. Миттєвості харківської весни». Про це повідомляє пресслужба МВС.

«Я розповідаю свою історію - так, як бачив і переживав її, як харків'янин і як міністр внутрішніх справ, який тоді тільки-тільки прийшов на руїни правоохоронної системи. Разом зі мною свої історії розповідають мої співавтори - харків'яни, які брали участь в тих подіях, переживали їх як історію свого міста і свою особисту долю. У книзі збережена пряма мова наших героїв без цензури і редактури, з усіма живими емоціями і часом нелітературними виразами - тому що справжня історія виглядає саме так», - розповів міністр.

У книзі багато документів - від публікацій ЗМІ до унікальних матеріалів розвідки і аудіозаписів переговорів сепаратистів, отриманих в рамках оперативних заходів - на їх публікацію був спеціальний дозвіл слідства.

«Захоплення України було заздалегідь підготовлене і сплановане, сепаратистські групи були організовані і озброєні, а "іхтамнети" чітко координувалися російськими спецслужбами», - додав Аваков.

За словами міністра, у книзі публікується «План по Харкову і області» - електронне листування кураторів «русской весны», в якому було детально розроблено план окупації Слобожанщини: захоплення систем комунікацій, вузлів зв'язку, стратегічних об'єктів інфраструктури, ЗМІ, фізичне знищення представників влади, військових і журналістів, інформаційна компанія і пропаганда, залучення колаборантів, і в підсумку - створення «ХНР».

«Цей документ фактично явка з повинною і вичерпний доказ російської військової агресії», - зазначив міністр.

Раніше Станіслав Асєєв презентував свою нову книгу про полон «Світлий шлях. Історія одного концтабору».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY