«Мультиплекс» заявив, що поліція незаконно закрила його кінотеатр під відкритим небом

«Мультиплекс» заявив, що поліція незаконно закрила його кінотеатр під відкритим небом

24 Листопада 2020
2474
24 Листопада 2020
18:46

«Мультиплекс» заявив, що поліція незаконно закрила його кінотеатр під відкритим небом

2474
На вимогу повідомити підставу і норму законодавства, яка забороняє роботу автокінотеатру у будній день, правоохоронці заявили, що діють на вимогу керівництва, і запропонували добровільно звільнити майданчик та припинити показ кінофільму.
«Мультиплекс» заявив, що поліція незаконно закрила його кінотеатр під відкритим небом
«Мультиплекс» заявив, що поліція незаконно закрила його кінотеатр під відкритим небом

Мережа кінотеатрів «Мультиплекс» заявила, що поліція нібито незаконно завадила роботі кінотеатру під відкритим небом. Про це йдеться в оприлюдненому пресрелізі.

«23 листопада 2020 року приблизно о 22:00 на територію кінотеатру Мультиплекс у КВЦ «Парковий» прибули працівники Управління поліції Печерського району ГУ НП у місті Києві та перевищували свої повноваження, вимагаючи терміново закрити кінотеатр та вигнати глядачів. Представники поліції не змогли надати офіційне обґрунтування своїх дій та вказати причину закриття кінотеатру, лише посилаючись на розпорядження свого керівника та на неуважно прочитану постанову Кабінету Міністрів України», - йдеться в повідомленні.

Вертолітний майданчик у КВЦ «Парковий» наразі переобладнано під автомобільний кінотеатр мережі Multiplex, у якому глядачі переглядають фільми, не виходячи зі свого авто.

На вимогу припинити порушення прав ПрАТ «Мультіплекс-Холдинг» та повідомити підставу і норму законодавства, яка забороняє здійснення діяльності автокінотеатру у будній день, правоохоронці заявили, що діють на вимогу керівництва, і запропонували добровільно звільнити майданчик та припинити показ кінофільму.

Одночасно вони попередили, що у випадку невиконання вимоги на допомогу викличуть спецпідрозділ поліції та патрульну службу. Допоки юристи компанії пояснювали неправомірність таких вимог, на майданчик прибули три патрулі національної поліції, яким також було заявили про перевищення службових повноважень.

За повідомленням керівництва кінотеатру, представники поліції відмовлялися складати протокол із зазначенням норм, які саме було порушено, і погрожували закрити заклад силою. Працівниця автокінотеатру виконала вимоги поліції.

«У постанові Кабінету Міністрів України № 641, яка затверджує та регулює норми та умови карантинних обмежень, та у поправках до неї не вказані обмеження щодо роботи кінотеатрів з понеділка по п’ятницю після 22:00. Саме на цю постанову та на рішення свого керівництва посилалися представники поліції під час закриття кінотеатру. Інцидент, що стався 23.11.2020, обурливий і, нажаль, представники поліції нас попередили, що і надалі не дадуть нам змоги працювати після 22:00, що є беззаперечним порушенням наших прав, та перевищенням повноважень з боку поліції. Ми вже направили офіційні запити від імені ПрАТ «Мультиплекс» з вимогою припинити неправомірні дії з боку поліції», - стверджує Роман Романчук, генеральний директор мережі кінотеатрів Multiplex.

Раніше співвласник мережі кінотеатрів «Планети кіно» закликав протестувати проти карантину вихідного дня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2474
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду