Єрмак сказав, що був на зустрічі Зеленського з МІ-6, де обговорювали дезінформацію

Єрмак сказав, що був на зустрічі Зеленського з МІ-6, де обговорювали дезінформацію

28 Жовтня 2020
2162
28 Жовтня 2020
16:28

Єрмак сказав, що був на зустрічі Зеленського з МІ-6, де обговорювали дезінформацію

2162
За словами Андрія Єрмака, також обговорювали ідею створення в Україні міжнародного центру протидії пропаганді.
Єрмак сказав, що був на зустрічі Зеленського з МІ-6, де обговорювали дезінформацію
Єрмак сказав, що був на зустрічі Зеленського з МІ-6, де обговорювали дезінформацію

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв’ю «Бабелю» сказав, що брав участь у нещодавній зустрічі президента України Володимира Зеленського з керівником зовнішньої розвідки Великої Британії Річардом Муром під час офіційного візиту президента України до Великої Британії на початку жовтня. Він підтвердив, що одна з тем стосувалася протидії дезінформації.

«Дзеркало тижня (видання, яке першим написало про зустріч Зеленського з МІ-6. – ДМ) написало неправду. По-перше, хоча б у тій частині, що я особисто був на тій зустрічі. Але не можу сказати більше, ніж президент. Одна з тем стосувалася протидії дезінформації. Сьогодні назріла необхідність створити міжнародний центр протидії пропаганді. Україна готова виступити ініціатором. Ця ідея отримала велику підтримку серед наших партнерів», — сказав Андрій Єрмак.

На запитання журналістів «Бабеля», як можна вимагати допомоги від західних партнерів у боротьбі з фейками, якщо ми не захищаємо країну всередині, а в Україні спокійно працюють і розвиваються проросійські канали з пулу Медведчука, пан Єрмак заявив, що «принцип свободи слова непорушний».

«Коли переступають червоні лінії, це вже не журналістика, а інформаційне кілерство. Якщо говоримо про контрпропаганду, ми говоримо про зовнішні чинники і міжнародний центр [протидії пропаганді]. А всередині країни у нас є достатня законодавча база та правоохоронні органи, які повинні реагувати на такі факти [дезінформації]», — вважає керівник Офісу президента.

На запитання, чому правоохоронні органи не реагують, він сказав: «Це питання до них. Все, що потрібно для цього, у них є. Грубо це можна описати так: якщо ми застудили вухо, треба лікувати вухо, а не намагатися почути оком. Потрібно, щоб наявні органи почали працювати, а не вигадувати якісь нові».

Нагадаємо, ZN.UA з посиланням на «джерело, що заслуговує на довіру» написало, що президент України зустрічався з новим главою МІ-6 Річардом Муром, і на зустрічі був глава СБУ Іван Баканов, але не було представників Офісу президента. За даними видання, обговорювалися кілька питань, які не афішують:

  • атаки української влади на антикорупційні органи в Україні, прагнення офісу президента взяти під свій контроль САП, НАБУ, Офіс генерального прокурора, а також судові інстанції;
  • ситуація на Сході й дії Росії;
  • оточення Зеленського, не тільки офіційне, а й неформальне, яке має значний вплив на главу Української держави.

Коментуючи цю інформацію, Володимир Зеленський заявив, що обговорені питання стосувалися суверенітету і територіальної цілісності України. Одна з порушених тем — протидія дезінформації та фейковим новинам. «Якраз вони (британці. – ДМ) сказали, що у нас велика проблема з тим, що ЗМІ фінансуються не тільки українцями. Що в Україні, на жаль, багато з тих телеканалів, які ми з вами знаємо, фінансуються різними групами», — розповів Володимир Зеленський.

Ідею створити в Україні «центр протидії пропаганді» озвучив 18 вересня в токшоу Савіка Шустера керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, коментуючи історію про нібито зрив спецоперації по затриманню «вагнерівців» у Білорусі. 23 вересня президент України Володимир Зеленський запропонував Генеральній асамблеї Організації об’єднаних націй створити в Києві штаб-квартиру міжнародного офісу з протидії дезінформації та пропаганді.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2162
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду