detector.media
28.10.2020 16:28
Єрмак сказав, що був на зустрічі Зеленського з МІ-6, де обговорювали дезінформацію
Єрмак сказав, що був на зустрічі Зеленського з МІ-6, де обговорювали дезінформацію
За словами Андрія Єрмака, також обговорювали ідею створення в Україні міжнародного центру протидії пропаганді.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв’ю «Бабелю» сказав, що брав участь у нещодавній зустрічі президента України Володимира Зеленського з керівником зовнішньої розвідки Великої Британії Річардом Муром під час офіційного візиту президента України до Великої Британії на початку жовтня. Він підтвердив, що одна з тем стосувалася протидії дезінформації.

«Дзеркало тижня (видання, яке першим написало про зустріч Зеленського з МІ-6. – ДМ) написало неправду. По-перше, хоча б у тій частині, що я особисто був на тій зустрічі. Але не можу сказати більше, ніж президент. Одна з тем стосувалася протидії дезінформації. Сьогодні назріла необхідність створити міжнародний центр протидії пропаганді. Україна готова виступити ініціатором. Ця ідея отримала велику підтримку серед наших партнерів», — сказав Андрій Єрмак.

На запитання журналістів «Бабеля», як можна вимагати допомоги від західних партнерів у боротьбі з фейками, якщо ми не захищаємо країну всередині, а в Україні спокійно працюють і розвиваються проросійські канали з пулу Медведчука, пан Єрмак заявив, що «принцип свободи слова непорушний».

«Коли переступають червоні лінії, це вже не журналістика, а інформаційне кілерство. Якщо говоримо про контрпропаганду, ми говоримо про зовнішні чинники і міжнародний центр [протидії пропаганді]. А всередині країни у нас є достатня законодавча база та правоохоронні органи, які повинні реагувати на такі факти [дезінформації]», — вважає керівник Офісу президента.

На запитання, чому правоохоронні органи не реагують, він сказав: «Це питання до них. Все, що потрібно для цього, у них є. Грубо це можна описати так: якщо ми застудили вухо, треба лікувати вухо, а не намагатися почути оком. Потрібно, щоб наявні органи почали працювати, а не вигадувати якісь нові».

Нагадаємо, ZN.UA з посиланням на «джерело, що заслуговує на довіру» написало, що президент України зустрічався з новим главою МІ-6 Річардом Муром, і на зустрічі був глава СБУ Іван Баканов, але не було представників Офісу президента. За даними видання, обговорювалися кілька питань, які не афішують:

Коментуючи цю інформацію, Володимир Зеленський заявив, що обговорені питання стосувалися суверенітету і територіальної цілісності України. Одна з порушених тем — протидія дезінформації та фейковим новинам. «Якраз вони (британці. – ДМ) сказали, що у нас велика проблема з тим, що ЗМІ фінансуються не тільки українцями. Що в Україні, на жаль, багато з тих телеканалів, які ми з вами знаємо, фінансуються різними групами», — розповів Володимир Зеленський.

Ідею створити в Україні «центр протидії пропаганді» озвучив 18 вересня в токшоу Савіка Шустера керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, коментуючи історію про нібито зрив спецоперації по затриманню «вагнерівців» у Білорусі. 23 вересня президент України Володимир Зеленський запропонував Генеральній асамблеї Організації об’єднаних націй створити в Києві штаб-квартиру міжнародного офісу з протидії дезінформації та пропаганді.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY