Єрмак виступив за створення в Україні «центру протидії пропаганді»

Єрмак виступив за створення в Україні «центру протидії пропаганді»

19 Вересня 2020
2782
19 Вересня 2020
10:49

Єрмак виступив за створення в Україні «центру протидії пропаганді»

2782
Таку ідею він озвучив, коментуючи історію про нібито зрив спецоперації по затриманню «вагнерівців» у Білорусі.
Єрмак виступив за створення в Україні «центру протидії пропаганді»
Єрмак виступив за створення в Україні «центру протидії пропаганді»

Голова Офісу президента Андрій Єрмак виступив за створення в Україні «центру протидії пропаганді». Про це він сказав на токшоу Савіка Шустера.

Інформацію про нібито зрив української спецоперації по затриманню членів ПВК «Вагнера» у Білорусі голова ОПУ назвав «детективною історією, вигаданою від початку до кінця».

«Прикрий випадок, коли політики і представники медіа, бажаючи отримати хто "лайки" в фейсбуці, хто якісь політичні дивіденди, використовують пропаганду проти України та беруть у ній участь. Ми бачимо, що відбувається у світі — не тільки в Україні, в багатьох країнах. Тому сьогодні дуже важливо, є ідея створення в Україні центру протидії пропаганді. Впевнений ця ідея буде підтримана нашими партнерами, які теж відчувають на собі вплив цієї пропаганди, цих фейків, які вкидаються в інформаційний простір», - сказав Андрій Єрмак.

Нагадаємо, 14 серпня Білорусь передала Росії затриманих у Мінську найманців ПВК «Вагнера», попри те що Україна оголосила їм підозру за злочини на Донбасі. В інформаційному просторі України почали активно обговорювати версію про те, що «візит» бойовиків «Вагнера» до Білорусі нібито був операцією українських спецслужб для їхнього затримання.

За цією версією, спецоперацію вже на завершальній стадії зупинив голова Офісу президента Андрій Єрмак, назвавши її такою, що є не на часі через анонсований обмін полонених.

Як історія про затриманих в Білорусі бойовиків перетворилася в політичний внутрішньоукраїнський скандал - читайте тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2782
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
КИНО
1286 дн. тому
https://www.youtube.com/watch?v=vaaAaN-ckQE
КЛЕПТОКРАТИЯ
1286 дн. тому
Клептократия (от др.-греч. «воровать» + «господство, власть»; буквально «власть воров») — правительство, контролируемое мошенниками, использующими преимущества власти для увеличения личного богатства и политического влияния, с помощью расхищения государственных средств, иногда даже без попыток имитации собственно честной службы народу. Для клептократии характерна вертикально интегрированная коррупция. Клептократии обычно связаны с мафиозными государствами, с коррумпированными формами авторитарных правительств, в частности, с диктатурой, олигархией, военными хунтами или какими-либо другими формами автократических или основанных на кровных связях правительств, по причине возможности клептократов персонально контролировать использование бюджета государства. Клептократы обычно относятся к государственным деньгам как к своим личным, тратя средства туда, куда они считают нужным. Многие из клептократов также скрытно передают бюджетные деньги на засекреченные банковские счета в других странах с тем, чтобы обеспечить себе роскошное существование в случае их отстранения от власти или при необходимости бегства из страны.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду