26 вересня в Україні день жалоби за загиблими внаслідок катастрофи АН-26 на Харківщині

26 вересня в Україні день жалоби за загиблими внаслідок катастрофи АН-26 на Харківщині

26 Вересня 2020
5357
26 Вересня 2020
11:47

26 вересня в Україні день жалоби за загиблими внаслідок катастрофи АН-26 на Харківщині

5357
На борту літака було 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та семеро офіцерів. Врятувався лише один.
26 вересня в Україні день жалоби за загиблими внаслідок катастрофи АН-26 на Харківщині
26 вересня в Україні день жалоби за загиблими внаслідок катастрофи АН-26 на Харківщині

26 вересня в Україні оголошено днем жалоби за загиблими внаслідок катастрофи АН-26 на Харківщині, яка сталася ввечері 25 вересня. Про це повідомив у Facebook президент України Володимир Зеленський. 

Щоправда зробив він це майже опів на дванадцяту ранку 26 вересня.

Згідно із законодавством, у дні жалоби (скорботи, трауру) телерадіоорганізації зобов’язані:

  • припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, гумористичних, розважальних та музичних передач, що містять твори мажорного звучання, теле- і радіовікторин, музичних передач на замовлення у прямому ефірі;
  • припинити трансляцію рекламних роликів, що містять елементи гумору та еротики;
  • поширювати мінімум раз на годину в ефірному часі інформацію про день трауру (скорботи, жалоби);
  • під час телетрансляції розмістити зображення палаючої свічки;
  • оголосити о 12.00 хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома, якщо інше не передбачено відповідним нормативно-правовим актом.

Низка каналів на момент публікації новини вже встигли розмістити зображення палаючої свічки («1+1», СТБ, «2+2», «Україна», ТЕТ, «UA: Перший»), інші - ні (Новий канал, ICTV, К1, НТН, «НЛО ТВ», «Оце», «Інтер»).

Ввечері 25 вересня біля аеродрому Чугуєва в Харківській області зазнав аварії військовий літак АН-26. На його борту здійснювали навчальний політ 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та семеро офіцерів. Спочатку врятуватися вдалося двом чоловікам, проте один із них згодом помер у лікарні. Інший перебуває у стані середньої важкості, лікарі прогнозують, що через тиждень його зможуть відпустити з медзакладу. У Міноборони заявляють, що за кермом літака був досвідчений пілот, який міг посадити літак навіть із одним несправним двигуном. Причиною аварії попередньо вважають те, що літак зачепив крилом землю.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5357
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
victory
1297 дн. тому
По-перше, слово "згодом" має значення довгого строку, тут має бути слово хоча б - "пізніше".Вивчайте мову. По- друге: враховуючи стан літаків, на яких державі начхати, випадок не надзвичайне,нажаль,явище.Літати на рядянських літаках- самогубство. І не треба списувати на те,що це випадковість.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду