detector.media
26.09.2020 11:47
26 вересня в Україні день жалоби за загиблими внаслідок катастрофи АН-26 на Харківщині
26 вересня в Україні день жалоби за загиблими внаслідок катастрофи АН-26 на Харківщині
На борту літака було 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та семеро офіцерів. Врятувався лише один.

26 вересня в Україні оголошено днем жалоби за загиблими внаслідок катастрофи АН-26 на Харківщині, яка сталася ввечері 25 вересня. Про це повідомив у Facebook президент України Володимир Зеленський. 

Щоправда зробив він це майже опів на дванадцяту ранку 26 вересня.

Згідно із законодавством, у дні жалоби (скорботи, трауру) телерадіоорганізації зобов’язані:

Низка каналів на момент публікації новини вже встигли розмістити зображення палаючої свічки («1+1», СТБ, «2+2», «Україна», ТЕТ, «UA: Перший»), інші - ні (Новий канал, ICTV, К1, НТН, «НЛО ТВ», «Оце», «Інтер»).

Ввечері 25 вересня біля аеродрому Чугуєва в Харківській області зазнав аварії військовий літак АН-26. На його борту здійснювали навчальний політ 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та семеро офіцерів. Спочатку врятуватися вдалося двом чоловікам, проте один із них згодом помер у лікарні. Інший перебуває у стані середньої важкості, лікарі прогнозують, що через тиждень його зможуть відпустити з медзакладу. У Міноборони заявляють, що за кермом літака був досвідчений пілот, який міг посадити літак навіть із одним несправним двигуном. Причиною аварії попередньо вважають те, що літак зачепив крилом землю.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY