Справа Старицького: суд продовжив арешт ексміністру Кожарі до 25 серпня

Справа Старицького: суд продовжив арешт ексміністру Кожарі до 25 серпня

13 Липня 2020
1245
13 Липня 2020
19:25

Справа Старицького: суд продовжив арешт ексміністру Кожарі до 25 серпня

1245
Альтернатива тримання під вартою - застава у 14 млн 83,4 тис. грн.
Справа Старицького: суд продовжив арешт ексміністру Кожарі до 25 серпня
Справа Старицького: суд продовжив арешт ексміністру Кожарі до 25 серпня

Шевченківський районний суд Києва продовжив арешт колишньому міністру закордонних справ України Леоніду Кожарі до 25 серпня 2020 року, пише УНН. Його підозрюють у вбивстві колишнього керівника телеканалу «Інтер» Сергія Старицького.

«Слідчий суддя, розглянувши клопотання про продовження строку тримання під вартою відносно Кожари, ухвалив клопотання задовольнити, продовжити тримання під вартою підозрюваному до 25 серпня 2020 року. Визначити Кожарі заставу у розмірі 14 млн 83 тисячі 400 грн», - сказав суддя.

11 червня Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про взяття в залі суду під варту Леоніда Кожари з можливістю виходу під заставу у 14 млн гривень.

Нагадаємо, ввечері 21 лютого 2020 року в будинку колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожари було знайдено тіло колишнього голови правління каналу «Інтер» Сергія Старицького із вогнепальним пораненням голови. Основною версією його загибелі на той момент вважали самогубство.

Поліція встановила, що на момент смерті у будинку перебувало троє осіб: колишній міністр із дружиною та їхній гість. Усі троє начебто вживали алкогольні напої. Спочатку жінка казала, що перебувала в іншій кімнаті, коли гість вистрелив собі в голову із пістолета господаря. Потім її показання змінились.

22 лютого поліція перекваліфікувала провадження щодо загибелі Сергія Старицького із самогубства на умисне вбивство. 4 березня у справі провели слідчий експеримент.

25 березня поліція затримала Леоніда Кожару за підозрою у вбивстві. Шевченківський районний суд Києва 26 березня отримав від правоохоронців клопотання про обрання запобіжного заходу ексміністру у вигляді тримання під вартою.

27 березня суд Києва обрав запобіжний захід: Кожару взяли під варту з можливістю внесення застави у розмірі 14,1 млн грн.

18 травня суд зменшив заставу з 14 млн до 2,1 млн грн. 21 травня до суду подали апеляцію на це рішення. Леонід Кожара вніс заставу і вийшов із СІЗО.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1245
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду