Нацрада перевірить «112 Україна» через збільшення обсягу іноземного продукту

Нацрада перевірить «112 Україна» через збільшення обсягу іноземного продукту

5 Червня 2020
1999
5 Червня 2020
10:31

Нацрада перевірить «112 Україна» через збільшення обсягу іноземного продукту

1999
4 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «112 Україна» через зменшення частки національного продукту і програм власного виробництва.
Нацрада перевірить «112 Україна» через збільшення обсягу іноземного продукту
Нацрада перевірить «112 Україна» через збільшення обсягу іноземного продукту

Перевірку призначено за результатами моніторингу ефіру за 7 і 21 березня. За словами відповідального секретаря Нацради Юрія Зіневича, канал зменшив частку національного продукту з 24 годин на добу до 19,5-22,5 годин на добу, а частку власного продукту – з 19,5 годин на добу до 13,5 годин на добу. Про який саме контент ідеться – член Нацради не повідомив.

У повідомленні на сайті Нацради йдеться, що 7 і 21 березня зафіксовано показ програм «Честь имею пригласить», «Аншлаг и компания», «Я – українець!», «Большой бенефис Елены Степаненко «Веселая, красивая» без зазначення імені автора чи авторів, назв і адрес їх виробників. А крім того, канал зменшив обсяг інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм в ефірів з 19,5 до 15 годин на добу.

Раніше члени Нацради повідомляли, що телеканал «112 Україна» на час карантину повідомляв про наміри легалізувати зміни, внесені в програмну концепцію мовлення. Але такої заяви каналу Нацрада на своїх засіданнях не розглядала. Зауважимо, що карантин в Україні запровадили з 16 березня, а зміни в програмній концепції «112 Україна» Нацрада виявила ще 7 березня.

Нагадаємо, наприкінці березня Нацрада попросила мовників повідомляти, якщо в умовах карантину вони не можуть виконувати свої програмні концепції, та мала наміри враховувати такі обставини. Також про домовленість членів Нацради не карати мовників за відхилення від програмної концепції розповів в інтерв’ю «Детектору медіа» член Нацради Максим Онопрієнко.

21 травня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу «Еспресо» через збільшення частки програм іноземного виробництва. Перед тим «Еспресо» звернувся до Нацради із заявою про відповідні зміни до ліцензії. Нацрада розглядала цю заяву каналу на засіданні 7 травня, але відклала розгляд. У результаті питання про переоформлення ліцензії більше не піднімали – натомість призначили каналу перевірку. Канал «Еспресо» вважає це політичним переслідуванням.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1999
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду