«1+1» попередив, що шахраї незаконно використовують бренд та обличчя каналу

«1+1» попередив, що шахраї незаконно використовують бренд та обличчя каналу

25 Травня 2020
2833
25 Травня 2020
11:27

«1+1» попередив, що шахраї незаконно використовують бренд та обличчя каналу

2833
Канал закликав глядачів користуватися лише офіційними сторінками телеведучих і телепроєктів та не вірити фейкам в інтернеті.
«1+1» попередив, що шахраї незаконно використовують бренд та обличчя каналу
«1+1» попередив, що шахраї незаконно використовують бренд та обличчя каналу

Телеканал «1+1» попередив, що в соціальних мережах зросла кількість фейкових акаунтів, які використовують імена ведучих каналу, їхні фото та відео з метою дискредитації, шахрайства та маніпуляцій. Про це повідомляє пресслужба каналу.

«Іноді мені друзі у соцмережах і небайдужі глядачі надсилають ніби стоп-кадри з ефірів, де під нашим брендом, з моїм обличчям пропонується купити якийсь товар чи розповідають фальшиву новину», – говорить ведуча ТСН Лідія Таран.

Вона разом із Наталією Мосейчук та Марічкою Падалко закликала глядачів приділити серйозну увагу безпеці в інтернеті.

Директор з GR групи 1+1 media В’ячеслав Мієнко розповів, що команда каналу постійно моніторить соцмережі на предмет фейкових сторінок та повідомлень, які створюються шахраями для просування та продажу сумнівних препаратів і товарів

«Шахраї, на жаль, активно використовують образи наших ведучих та торгові марки 1+1 і ТСН, бо це значно підвищує довіру потенційного споживача до фейкової інформації. Для швидкої протидії такому виду шахрайству та з метою захисту наших прав ми блокуємо фейкові сторінки та повідомлення з використанням алгоритмів Facebook та Google. В особливо зухвалих та повторюваних випадках звертаємось до кіберполіції з метою порушення кримінальних проваджень, бо такі дії створюють склад злочину за статтями 176 та 229 Кримінального кодексу України. Закликаємо наших глядачів критично ставитися до інформації, яку вони отримують з неофіційних джерел, оскільки, крім марно витрачених коштів, такі препарати і товари можуть містити шкідливі речовини і завдати шкоди здоров’ю», – говорить пан Мієнко.  

Нагадаємо, у січні 2020 року телеканал «1+1» повідомив, що шахраї розповсюджують рекламу медичних препаратів через псевдоінтерв’ю судді шоу «Танці з зірками» Григорія Чапкіса. Ведуча телеканалу «1+1» Катерина Осадча теж попереджела про шахраїв, які незаконно використовували її ім’я для реклами певного засобу від затвердінь на ногах. Крім того, шахраї використовували бренд «ТСН» для реклами онлайн-казино.

Фото: 1+1

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2833
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду