detector.media
25.05.2020 11:27
«1+1» попередив, що шахраї незаконно використовують бренд та обличчя каналу
«1+1» попередив, що шахраї незаконно використовують бренд та обличчя каналу
Канал закликав глядачів користуватися лише офіційними сторінками телеведучих і телепроєктів та не вірити фейкам в інтернеті.

Телеканал «1+1» попередив, що в соціальних мережах зросла кількість фейкових акаунтів, які використовують імена ведучих каналу, їхні фото та відео з метою дискредитації, шахрайства та маніпуляцій. Про це повідомляє пресслужба каналу.

«Іноді мені друзі у соцмережах і небайдужі глядачі надсилають ніби стоп-кадри з ефірів, де під нашим брендом, з моїм обличчям пропонується купити якийсь товар чи розповідають фальшиву новину», – говорить ведуча ТСН Лідія Таран.

Вона разом із Наталією Мосейчук та Марічкою Падалко закликала глядачів приділити серйозну увагу безпеці в інтернеті.

Директор з GR групи 1+1 media В’ячеслав Мієнко розповів, що команда каналу постійно моніторить соцмережі на предмет фейкових сторінок та повідомлень, які створюються шахраями для просування та продажу сумнівних препаратів і товарів

«Шахраї, на жаль, активно використовують образи наших ведучих та торгові марки 1+1 і ТСН, бо це значно підвищує довіру потенційного споживача до фейкової інформації. Для швидкої протидії такому виду шахрайству та з метою захисту наших прав ми блокуємо фейкові сторінки та повідомлення з використанням алгоритмів Facebook та Google. В особливо зухвалих та повторюваних випадках звертаємось до кіберполіції з метою порушення кримінальних проваджень, бо такі дії створюють склад злочину за статтями 176 та 229 Кримінального кодексу України. Закликаємо наших глядачів критично ставитися до інформації, яку вони отримують з неофіційних джерел, оскільки, крім марно витрачених коштів, такі препарати і товари можуть містити шкідливі речовини і завдати шкоди здоров’ю», – говорить пан Мієнко.  

Нагадаємо, у січні 2020 року телеканал «1+1» повідомив, що шахраї розповсюджують рекламу медичних препаратів через псевдоінтерв’ю судді шоу «Танці з зірками» Григорія Чапкіса. Ведуча телеканалу «1+1» Катерина Осадча теж попереджела про шахраїв, які незаконно використовували її ім’я для реклами певного засобу від затвердінь на ногах. Крім того, шахраї використовували бренд «ТСН» для реклами онлайн-казино.

Фото: 1+1

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY