Кабмін ніколи не встановлював обмеження щодо роботи ЗМІ, які зняв – юрист ІМІ

Кабмін ніколи не встановлював обмеження щодо роботи ЗМІ, які зняв – юрист ІМІ

8 Травня 2020
1838

Кабмін ніколи не встановлював обмеження щодо роботи ЗМІ, які зняв – юрист ІМІ

1838
Уряд раніше «дозволив відновити роботу» журналістів на вулицях та в органах держвлади з 11 травня.
Кабмін ніколи не встановлював обмеження щодо роботи ЗМІ, які зняв – юрист ІМІ
Кабмін ніколи не встановлював обмеження щодо роботи ЗМІ, які зняв – юрист ІМІ

Кабінет Міністрів України ніколи не встановлював обмеження щодо здійснення зйомок, роботи редакцій та журналістів, які скасував своєю поставною №343 від 4 травня. Про це повідомив юрист Інституту масової інформації Алі Сафаров.

У пункті 8 низки постанов уряду про карантин передбачалися обмеження роботи закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім певних виключень.

«Проте цей пункт не містить і не містив жодних обмежень діяльності журналістів і редакцій. Тому не зовсім зрозуміло, що мав на увазі уряд, вносячи "послаблення карантину" для журналістів. Можливо, тепер можуть проводитись зйомки з прийманням відвідувачів і в розважальних центрах чи створюватись якісь інші можливості – складно про це сказати. Головне пам’ятати, що обмеження щодо журналістів, які "знімаються" урядом в постанові 343 – ніколи урядом не встановлювались», – говорить пан Сафаров.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 4 травня продовжив дію карантину в Україні до 22 травня, однак з 11 травня дозволив розпочати зняття перших обмежень і перейти до концепції адаптивного карантину. З 11 травня в Україні дозволили відновити роботу журналістів на вулицях та в органах держвлади. Також послабили карантин для точок продажу преси, друкарень, редакцій, логістичних підприємств у сфері доставки паперу та друкованих видань, а також телерадіоорганізацій та інших суб’єктів у сфері масової інформації, які забезпечують роботу ЗМІ та доставку контенту до телеглядача (провайдерів програмної послуги, операторів телекомунікацій, що забезпечують розповсюдження сигналу телебачення та радіомовлення), інших виробників аудіовізуального контенту.

Фото: ТСН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1838
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду