Bloomberg виправив статтю про РФ після критики російського посольства

Bloomberg виправив статтю про РФ після критики російського посольства

20 Травня 2020
1266
20 Травня 2020
13:59

Bloomberg виправив статтю про РФ після критики російського посольства

1266
У матеріалі йшлося про кількість лікарняних ліжок у Росії та країнах Організації економічного співробітництва і розвитку.
Bloomberg виправив статтю про РФ після критики російського посольства
Bloomberg виправив статтю про РФ після критики російського посольства

Посольство РФ у Вашингтоні розкритикувало агентство Bloomberg за статтю про кількість лікарняних ліжок у Росії, звинувативши ЗМІ у «відвертій брехні про заходи, що вживає російська влада в боротьбі з коронавірусною інфекцією». Після заяви дипвідомства в статтю Bloomberg внесли правки про зміну підписів в графіку. Про це пише Meduza.

Йдеться про матеріал «How Putin's Russia Bungled the Pandemic». На графіку Bloomberg зазначало, що в 2013 році в Росії на тисячу чоловік було 3,8 лікарняних ліжок, а в країнах ОЕСР – 8,2. 

Російські дипломати закликали Bloomberg спростувати цю інформацію та вибачитися.

«Підробленими даними Світового банку був проілюстрований наступний висновок: "недостатнє фінансування, незавершені реформи, незабезпеченість медикаментами і обладнанням". Виходить, фактично Bloomberg перерахував проблеми країн ОЕСР. Брехня про нашу країну не здатна перемогти пандемію коронавірусу. Подібні "фокуси" псевдоекспертів по Росії, які формують громадську думку на Заході про нашу країну, давно вже стали сумною реальністю», – повідомило російське посольство в Facebook.

Нагадаємо, New York Times і Financial Times написали, що в Росії занижують показники смертності від коронавірусної інфекції. У МЗС Росії публікації назвали «безпідставними спекуляціями» і «черговим сенсаційним антиросійським фейком». Як зазначили в МЗС РФ, подальша доля цих видань в Росії залежить від того, чи будуть ними опубліковані спростування. У The New York Times, своєю чергою, не сумніваються в достовірності матеріалу про статистику смертності від COVID-19 в Росії. 

Крім того, Роскомнагляд вимагав від Google заблокувати новину онлайн-видання «МБХ медиа», яке з посиланням на The Financial Times опублікувало інфомрацію, що кількість померлих від COVID-19 в Росії може бути вищою за офіційні дані. 

Фото: Bloomberg 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1266
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду