Олег Сенцов видає новий роман, написаний у російській в'язниці

Олег Сенцов видає новий роман, написаний у російській в'язниці

22 Квітня 2020
1718
22 Квітня 2020
16:55

Олег Сенцов видає новий роман, написаний у російській в'язниці

1718
Колишній політв’язень, український режисер Олег Сенцов видасть фантастичний роман «Другу також варто придбати», написаний під час незаконного ув’язнення в російській колонії в Якутії в 2017 році. Книга вийде друком у «Видавництві Старого Лева» у травні.
Олег Сенцов видає новий роман, написаний у російській в'язниці
Олег Сенцов видає новий роман, написаний у російській в'язниці

Про це повідомляє пресслужба «Видавництва Старого Лева».

«На сторінках книги "Другу також варто придбати" – вигадані фантастичні реалії (позаземна цивілізація, яка нібито прагне врятувати людей від них самих) та цілком реальні проблеми людства – боротьба за ресурси, колабораціонізм, вплив пропаганди на свідомість громадян та роль у цьому всьому маленької людини», – йдеться в повідомленні.

Книга буде доступна двома мовами: українською (в паперовому та електронному форматах) та російською (лише в електронному).

«Роман "Другу також варто придбати" був задуманий в рамках трилогії, коли я ще писав свій перший роман "Купіть книгу – вона смішна". Тоді, у 2010 році, я не думав, що мої книги будуть видані, тим більше написані в такому несерйозному стилі. Але я пообіцяв собі, що якщо перший роман колись буде виданий і матиме більше 18-ти читачів, то я напишу другий, а потім, можливо, і третій. Уже перебуваючи в ув'язненні, на той момент в північному якутському таборі в 2017 році, я дізнався, що моя книга видана і почав отримувати позитивні відгуки від простих читачів. Тому я розпочав роботу над другою книгою»,– розповів Олег Сенцов.

Під час незаконного ув’язнення в РФ він працював над книгою щодня і написав її приблизно за три місяці. На початку 2019 пан Сенцов зробив другу редакцію.

«У центрі  подій – головний герой Джим Гаррісон. Він сидить у вбиральні й гортає майже "підпільні" журнальчики, його дружина — готує сніданок. Це мав бути звичайний день звичайних людей, та зненацька у місто розпочинається вторгнення: з глибин космосу, небайдужого до долі людської цивілізації, прилетів... рай. А хто ж не мріє про щасливий контакт із позаземним розумом і не вірить, що вищий інтелект — однозначно добрий? Навіть якщо його представники схожі на ящірок і прагнуть навернути землян — заради їхнього ж спасіння — до природного життя, а їхні методи щодалі більше нагадують «аборигенам» найстрашніші моменти земної історії...», – йдеться в описі.

Олег Сенцов сказав, що головна тема роману — це прагнення суспільства, більш технічно та інтелектуально розвиненого, нав'язати свої правила життя менш розвиненому.

Нагадаємо, 10 вересня 2019 року український режисер Олег Сенцов, якого п’ять років утримувала РФ, повідомив, що сподівається у 2020 році видати свій щоденник про 145 днів голодування в російській тюрмі.

Фото: Видавництво Старого Лева

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1718
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду