detector.media
22.04.2020 16:55
Олег Сенцов видає новий роман, написаний у російській в'язниці
Олег Сенцов видає новий роман, написаний у російській в'язниці
Колишній політв’язень, український режисер Олег Сенцов видасть фантастичний роман «Другу також варто придбати», написаний під час незаконного ув’язнення в російській колонії в Якутії в 2017 році. Книга вийде друком у «Видавництві Старого Лева» у травні.

Про це повідомляє пресслужба «Видавництва Старого Лева».

«На сторінках книги "Другу також варто придбати" – вигадані фантастичні реалії (позаземна цивілізація, яка нібито прагне врятувати людей від них самих) та цілком реальні проблеми людства – боротьба за ресурси, колабораціонізм, вплив пропаганди на свідомість громадян та роль у цьому всьому маленької людини», – йдеться в повідомленні.

Книга буде доступна двома мовами: українською (в паперовому та електронному форматах) та російською (лише в електронному).

«Роман "Другу також варто придбати" був задуманий в рамках трилогії, коли я ще писав свій перший роман "Купіть книгу – вона смішна". Тоді, у 2010 році, я не думав, що мої книги будуть видані, тим більше написані в такому несерйозному стилі. Але я пообіцяв собі, що якщо перший роман колись буде виданий і матиме більше 18-ти читачів, то я напишу другий, а потім, можливо, і третій. Уже перебуваючи в ув'язненні, на той момент в північному якутському таборі в 2017 році, я дізнався, що моя книга видана і почав отримувати позитивні відгуки від простих читачів. Тому я розпочав роботу над другою книгою»,– розповів Олег Сенцов.

Під час незаконного ув’язнення в РФ він працював над книгою щодня і написав її приблизно за три місяці. На початку 2019 пан Сенцов зробив другу редакцію.

«У центрі  подій – головний герой Джим Гаррісон. Він сидить у вбиральні й гортає майже "підпільні" журнальчики, його дружина — готує сніданок. Це мав бути звичайний день звичайних людей, та зненацька у місто розпочинається вторгнення: з глибин космосу, небайдужого до долі людської цивілізації, прилетів... рай. А хто ж не мріє про щасливий контакт із позаземним розумом і не вірить, що вищий інтелект — однозначно добрий? Навіть якщо його представники схожі на ящірок і прагнуть навернути землян — заради їхнього ж спасіння — до природного життя, а їхні методи щодалі більше нагадують «аборигенам» найстрашніші моменти земної історії...», – йдеться в описі.

Олег Сенцов сказав, що головна тема роману — це прагнення суспільства, більш технічно та інтелектуально розвиненого, нав'язати свої правила життя менш розвиненому.

Нагадаємо, 10 вересня 2019 року український режисер Олег Сенцов, якого п’ять років утримувала РФ, повідомив, що сподівається у 2020 році видати свій щоденник про 145 днів голодування в російській тюрмі.

Фото: Видавництво Старого Лева

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY