На причетність до відео із Зеленським та фурою перевірять помічника Порошенка

На причетність до відео із Зеленським та фурою перевірять помічника Порошенка

17 Квітня 2020
2144
17 Квітня 2020
21:01

На причетність до відео із Зеленським та фурою перевірять помічника Порошенка

2144
Строки досудового розслідування щодо відео, де тоді ще кандидата в президенти збиває вантажівка, продовжили на три місяці - до 11 липня 2020 року.
На причетність до відео із Зеленським та фурою перевірять помічника Порошенка
На причетність до відео із Зеленським та фурою перевірять помічника Порошенка

Про це йдеться в матеріалах справи, оприлюднених в рішенні суду щодо продовження терміну досудового розслідування.

«Необхідно відпрацювати на причетність до вчиненого злочину Особи_9, який на момент вчинення кримінального правопорушення (злочину) був Керівником Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України, осіб, які брали учать у веденні відповідної інформаційної політики», - зазначено в документі.

За результатами відпрацювання поліція має визначитись, чи необхідно допитати їх в якості свідків та провести обшуки в їхніх помешканнях.

Як пише УП, на момент оприлюднення ролику зазначену посаду обіймав Андрій Жигулін - і він досі займається комунікаціями в партії Петра Порошенка «Європейська солідарність». У коментарі виданню він сказав, що його або підлеглих на допити у цій справі не викликали, повістки він не отримував.

Водночас, у рішенні суду йдеться, що експерт, який досліджував відео, не виявив у ньому «ознак пропаганди культу насильства та жорстокості».

Крім того, була проведена експертиза блоку комп'ютера, мобільного телефону та інших носіїв інформації активіста молодіжної організації Порошенка – «Солідарної молоді» Дениса Любченка. Експерт шукав файли за ключовими словами «У кожного своя дорога… Зе Енд», «Зеленський», «Порох сила Кокс могила», «STOP ZE DRUGS», «Фура», «Європейське майбутнє України». Таких файлів не виявлено.

Також у речах Любченка не знайшли інформацію щодо роботи сайту euua.org, на якому був опублікований відеоролик.

Нагадаємо, 11 квітня 2019 року штаб кандидата у президенти Володимира Зеленського заявив, що у Telegram-каналі, причетному до президента Петра Порошенка, опублікували відеоролик, за сюжетом якого Зеленського збиває фура, а в кінці відео з'являється біла доріжка, яка, ймовірно, імітує кокаїн.

У штабі Петра Порошенка заявляли, що не мають стосунку до відео.

Того ж дня Національна поліція почала розслідування через появу ролика. Справу відкрили за статтею 346 Кримінального кодексу – «погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча».

25 липня 2019 року команда Зеленського повідомила, що поліція нібито знайшла автора ролика з вантажівкою.

21 серпня 2019 року правоохоронці провели обшуки у активіста молодіжної організації Порошенка – «Солідарної молоді», волонтера «Відсічі» Дениса Любченка.

Він підтвердив поширення ролика, але сказав, що знайшов його в інтернеті.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2144
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду